Sneg zatrpao Polimsku dolinu i Zlatar, žitelji Gornjih Goračića već treći dan bez struje

U noći između subote i nedelje zabeleleli su se Polimska dolina i Zlatarski kraj. Visina snežnog pokrivača u Prijepolju iznosi oko 15 santimetara u nižim delovima dok je na višim kotama od znatno veći i doseže debljinu od oko 40 tak santimetara. U Novoj Varoši u gradu snega ima blizu 30 santimetara dok je u planinskim delovima Zlatara, Javora, Murtenice on veći od pola metra. Zimske službe nalaze se na terenu i svi putni pravci su prohodni.

Prema rečima načelnika Opštinskog štaba za vanredne situacije Radivoja Bujišića uprkos velikoj količini snega koja je tokom noći pala u Novoj Varoši život se odvija normalno, sve službe uredno rade svoj posao i nema većih problema.
– Sve funkcioniše normalno, uredno je snabdevanje električnom energijom, putevi se čiste prema prioritetima i nema zastoja u saobraćaju – ističe Bujišić.

Otežano kretanje pešaka foto: www.ppmedia.rs

Rukovodilac odeljenja za investicije i javne nabavke u Novoj Varoši Dejan Grbić kaže da će tokom dana izdati nalog za čišćenje seoskih puteva mašinama u planinskim delovima opštine, te drumove pokušavaju prohodnim da meštani uz pomoć seoskih voza ali bi do kraja dana trebalo u pomoć da stigne i mehanizacija.

Zbog kvarova na elektromreži pojedini delovi Prijepolja povremeno ostaju bez struje. Kako nam je rečeno u pogonu Elektrodistribucije u ovom gradu ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Ipak meštani iz udaljenih prijepoljskih sela žale se da su bez struje već nekoliko dana. Starica Jovanka Dumić iz prijepoljskog sela Gornji Goračići apeluje i moli predsednika države da pomogne žiteljima ovog kraja jer njegova vlast u Prijepolju ne okreće za njima.

-Treći dan smo bez struje a mi seljaci svojim rukam a smo iskopali rupe pre godinu dana u koje niko da postavi stubove. Da se razumem ja u struju u svojih 75 godina verujte da bi bila sposobnija od cele distribucije u Prijepolju. Ja molim sve novinare da moju molbu prenesu predsedniku države koga svi poštujemo i cenimo da je njegova vlast nas ostavila bez struje i puta – revoltirano priča vremešna Jovanka Dumić.
PP Media

One thought on “Sneg zatrpao Polimsku dolinu i Zlatar, žitelji Gornjih Goračića već treći dan bez struje

  • Građanin Prijepolja

    on

    Ma strašno šta sw radi po Prijepolju i Novoj varoši. Distributeri ne rade ni kad nema snega a ne na ovom vremenu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *