SNS Nova Varoš: Želimo Srbiju bez vređanja žena

Žene, članice Srpske napredne stranke, smatraju da je ovih dana političku i medijsku scenu Srbije preplavilo neprimereno vređanje žena. Tim povodom u Novoj Varoši je u prostorijama Povereništva Srpske napredne stranke održana konferencija za novinare na kojoj su se obratile Sakiba Varagić Čolaković, Merhila Divac i Jelena Leković.

Okupili smo se danas da pošaljemo jednu veliku, snažnu i jaku  poruku svim ženama  Srbije da smo na pravom putu da uz Aleksandra Vučića možemo biti samo jače i uspešnije, navela je odbornica u lokalnom parlamentu i potpredsednica Unije žena SNS-a u Novoj Varoši Sakiba Varagić Čolaković.

Članice Unije žena Srpske napredne stranke u Novoj Varoši foto: www.ppmedia.rs

Članovi tog „Saveza“, te koalicije, danas pojedinačno i skupa javno čitaju svoje knjige, kao svedoci i čuvari svojih dela. Tu više nema prikrivanja i izvinjenja. Iako slabi uz pomoć obesti ustaju i lome ono što bi i njima trebalo da bude sveto , smatra Merhila Divac.

– Lome ono što je najzdravije i najčestitije u ovom društvu. Ono što ima snagu i sposobnost da zaštiti svoj dom. Lome nas žene, naše majke i sestre, zaneseni i ostrašćeni mržnjom. Žena i čovek, a posebno žena zna za šta treba da živi i zbog čega da živi. Mi žene smo pronašle odgovor na ova pitanja, kao i način na koji ćemo živeti. A vi „ Saveznici“ okrenite se sebi samima, uđite u sebe same i videćete istinu, a to je stvar vašeg izbora – kazala je u obaraćanju novinarima Merhila.

Politika Aleksandra Vučića godinama se bori protiv nasilja i u tom smislu postignuti su značajni i vidljivi rezultati, dok se s druge pojavljuje Savez za Srbiju koji propagira nasilje kao jedan od svojih osnovnih političkih postulata, navodi Jelena Leković.

– Politika Aleksandra Vučića godinama se zalaže za rodnu ravnopravnost, za poštovanje i unapređenje ljudskih prava, zalaže se za bolji položaj žena i žena je konačno dobila u društvu mesto koje joj pripada. Sada se pojavljje grupa ženomrzaca  koja iz dana u dan pravi atak na ono što nam je Ustav zagarantovao a mi se izborile da se to poštuje. Pojavila se grupa kojoj smeta jaka i samostalna žena, žena koja zna šta hoće, žena koja ima svoj stav i svoje mišljenje i ne podleže pritiscima i ucenama. Nasilje je mnogo širi pojam od fizičkog maltretiranja, vređanje i ponižavanje jednako je fizičkom nasilju. Da li želimo da živimo u Srbiji  u  kojoj će nasilje biti podržano, da li želimo da živimo u Srbiji u kojoj će biti dozvoljeno gaženje žena – pita se Leković. Ona dodaje i da ova dešavanja koja se sve češće ponavljaju  prevazilaze politiku i zadiru u osnovna ljudska prava te da ne sme niko da dozvoli sebi da bilo koju ženu nazove pogrdnim imenom.

Inače konferenciji za medije pored novinara prisustvovao je i veliki broj članica Srpske napredne stranke u Novoj Varoši.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *