Splićanka Luna Pilić pobednica festivala „Dani Danila Lazovića“

Priboj – Po oceni stručnog žirija pobednica u govorenju poezije devetog festivala „Dani Danila Lazovića“ je Luna Pilić iz Splita, studentkinja Akademija umetnosti iz Beograda, klasa profesorke Ive Milošević i asistenta Bojana Žirovića. Luna je govorila pesmu „Jubavi“, Slobodanke Bobe Đuderije, poznate splitske pesnikinje. Pobednica je istakla da se prvi put takmiči na takmičenju ove vrste. Govoreći o pesmi koju je odabrala, Luna je želela da donese komad Splita i komad mora u Priboj.

Predsednik opštine Lazar Rvović uručio novčanu nagradu pobednici

Pobednica je osvojila nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade koju joj je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ovogodišnji stručni žiri bio je u sastavu: prof.dr Radovan Кnežević prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu , predsednik stručnog žirija, Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, Elvira Aljukić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Tuzli, Isidora Minić, prvakinja Ateljea 212, Nebojša Dugalić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predsednik žirija prof.dr Radovan Кnežević prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu koji je od početka festivala u žiriju rekao je da festival iz godine u godinu raste i razvija se na najbolji način, kao i da samo interesovanje medije govori u prilog tome.

 – Na kulturnoj mapi Srbije, ovo je najmlađi, ali najkvalitetniji festival koji jedini neguje kulturu u svakom pogledu. Tokom nekoliko dana, ovde gostuju poznati glumci, muzičari, ovde se čuje ozbiljna muzika. Danma traje kvalitetan program, a no što je najlepše svi programi izuzetno su posećeni – istakao je Knežević.

Foto: A.Rovčanin

Od ove godine ustanovljena je Specijalna nagrada „Smart produkcije“ koju čini plaketa i angažman pobednika u projektu pomenute produkcije (uloga u seriji). Žiri u sastavu Svetlana Drinjaković producentkinja, filmska i televizijska rediteljska, vlasnica i direktorka „Smart medija produkcije“ i art direktor istoimene produkcije Dukan Radenković, doneli su odluku da studentkinja Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu, Nevena Nedeljković, bude prva dobitnica nagrade.

Nevena Nedeljković je istakla da je ovo jedan o najlepših festivala na kome je bila, kao i da je prezadovoljna što je bila takmičar, a posebno je istakla da je upoznala divne ljude.

Petločni žiri koji su činili prošlogodišnji takmičari festivala, doneo je odluku da Danka Milovanović, pobedi na „Internet konkursu u goverenju poezije“.Danka je osvojila novčani deo nagrada i predstavila se publici na završnoj večeri festivala.

Takmičarskoj večeri prethodio je nastup gradskog tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe „Lirike“. Muzička gošća završne večeri festivala bila je glumica Dragana Mićalović koja je nastupala uz pratnju Pavla Joksimovića, dok je gost glumac bio Nebojša Dugalić, koji je bio i član stručnog žirija.

PP Media