Sportska subota u Prijepolju

Protekli vikend u Hali sportova u Prijepolju prošao je u znaku sporta, druženja i fer-pleja. Pošto su dočekali baklju Malih olimpijskih igara, osnovci iz Prijepolja odmerili su snage na poligonu, kao i na sportskom terenu u tri discipline Sportskih igara mladih – malom fudbalu, atletici i igri “između dve vatre”.
Mali fudbaleri iz OŠ “Milosav Stiković” osvojili su prvo mesto, na drugom mestu bili su njihovi drugari iz ekipe “Brodarevo”, a na trećem dečaci iz ekipe “Mikron”.
U igri “između dve vatre” (godište 2007.) briljirali su “Pobednici”, a za njima i “Junaci” i ekipa iz OŠ “Milosav Stiković”. U istoj igri (godište 2005.) najbolja je bila ekipa koja se takmičila pod nazivom “Atletičari”, drugu poziciju zauzeli su “Gromovi”, a treću mališani iz OŠ “Milosav Stiković”.
Atletska trka na 60 metara bila je posebno zanimljiva. Najbrži su bili Dino Fazlić i Tajra Muskić, dok su u muškoj kategoriji drugo i treće mesto zauzeli Ervin Sinančević i Belvin Sinančević, a u ženskoj Marija Kijanović i Nejla Bećirević.
Školarci iz Prijepolja pokazali su koliko vole sport. To će iznova moći da dokažu i posle 14. maja, kada u Vranju budu bile otvorene treće po redu Sportske igre mladih u Srbiji.
Prijave za učešće možete da predate putem sajta www.igremladih.rs
(od 25. aprila 2016.), društvenih mreža, kao i u svojim školama i klubovima.
U svakom gradu, domaćinu Igara, biće organizovani krugovi kvalifikacionih takmičenja u u periodu od 20.05. do 15.06. Potom će biti organizovana finalna takmičenja po svim gradovima učesnicima projekta “Sportske igre mladih”. Prvoplasirane ekipe obezbeđuju učešće na državnom takmičenju Srbije, koje će biti održano u Beogradu krajem jula. Pobednici državnog finala po kategorijama obezbeđuju sebi mesto na završnom međunarodnom finalnom takmičenju koje će biti održano krajem avgusta u Splitu.
PP Media