Sportske igre mladih kreću iz Priboja, sve spremno za spektakl

Priboj – Кaravan radosti i prijateljstva ovogodišnjih Sportskih igara mladih Srbije, kreće danas iz Priboja, kada će na Trgu FAP-a biti organizovan i čin svečanog otvaranja Igara za Srbiju.

Čin svečanog otvaranja SIM Priboj 2020. biće organizovan na Trgu FAP-a sa početkom u 19 sati, a pre toga od 18 sati, učesnici i posetioci biće u prilici da uživaju u defileu mališana PU Neven, koji će se družiti sa haus animatorima.

Svečanom otvaranju Igara, očekuje se da prisustvuju i visoki funkcioneri država učesnika, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i poznati sportisti, kao promoteri i ambasadori Sportskih igara mladih.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja Igara, uz spektakularan vatromet, za sve posetioce i učesnike, sledi dupli muzički program – prvo će nastupiti Dejan Petrović i Big bend, a potom će svoj koncert imati i Leksington bend. U pauzi između dva koncerta biće obeležen i sedmi rođendan Sportskih igara mladih Srbije.

U okviru Igara, u Priboju će biti održana i tri državna prvenstva, u atletici, malom fudbalu i igri između dve vatre.

Sportska takmičenja, u 10 tradicionalnih disciplina, održaće se i u subotu, na platou između škola u novom Priboju, kao i gradskom stadionu, a ideja je da se određena takmičenja održe i u Starom Priboju.

Iako su Igre takmičarskog karaktera u prvom planu je drugarstvo, a ne pobede. Cilj je osmeh na dečjem licu, a ne medalje. Na Igrama se ništa ne mora, na njima se učestvuje srcem. Sportske igre mladih su karavan radosti i prijateljstva, poruka je organizatora.

GZS i PP Media