SPS predala listu, Dijana Radović prva žena na listi

Beograd/Priboj – Socijalistička partija Srbije predala je večeras liste za republičke izbore koji će biti održani 3. aprila. Funkcioneri SPS su naveli da je prikupljeno i predato više od 20.000 potpisa. Nakon što je Republička izborna komisija potvrdila da je sve u redu, usledio je aplauz.

Dijana Radović prva dama na listi socijalista, foto: PP Media

Ivica Dačić je rekao da nikad brže nisu sakupili potpise i brže prijavili listu, kao i da ga to raduje.

– Moram reći da sam veoma zadovoljan što smo predali listu odmah posle raspisivanja izbora. Nikad nismo brže sakupili potpise i brže prijavili listu. To me posebno raduje jer znači da postoji velika energija i elan širom Srbije u očekivanju početka predizborne kampanje. Mi ćemo sada predati i liste za gradske izbore. Naša lista se zove “Ivica Dačić – premijer Srbije” i “Toma Fila – gradonačelnik Beograda”. Mi izlazimo sa svojom politikom, sa presonalizacijom i personifikacijom onoga o čemu mi pričamo. Toma Fila će biti najbolji kandidat za zaštitu interesa Beograđana – rekao je Dačić.

Foto: PP Media

On je podsetio da su ovo izbori i za parlament i gradonačelnika, kao i za vlast u svim opštinama.

-Ima još 7.000 potpisa koje nismo stigli da unesemo. Dakle, imamo više od 20.000 potpisa. Na našoj listi se nalazi Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, Zeleni Srbije koje vodi Ivan Karić, nalazi se i niz veoma uglednih imena. Odmah iza nas dvojice se nalaze mladi ljudi. Broj tri je Uglješa Marković, predsednik socijalističke omladine i dosadašnji narodni poslanik. Tu su nakon njega Dijana Radović, Aleksandra Rađanković. Na samom vrhu biće dr Vladimir Đukić, direktor KBC “Dragiša Mišović”, a isto tako na našoj listi će biti i junak borbe protiv kovida glava sestra u tom KBC, Nataša Bogunović koja je dovoljno poznata – ispričao je Dačić.

Prema njegovim rečima, na listi se nalazi i prof. dr Andrija Savić, predsednik Penzionera Srbije i nekadašnji direktor BIA, a tu je i Ratko Nikolić, bivši kapiten rukomente reprezentacije Srbije koji će voditi listi i na lokalnim izborima u Aranđelovcu. Tu su i predstavnici boračkih organizacija koji su se istakli za vreme raznih ratova.

PP Media