Srpski patriotski savez predstavio svoja programska načela u zapadnoj Srbiji

Srpski patriotski savez, (SPAS) nova stranka na političkoj sceni Srbije čiji je predsednik Aleksandar Šapić, prethodna dva meseca , predstavila je širom Srbije svoja programska načela građanima . Aktiisti stranke obišli su Čačak, Užice, Gornji Milanovac, Valjevo … i u direktnom razgovoru sa građanima predstavili osnovna programska načela SPAS-a.

Srpski patriotski savez namerava da na naredne parlamentarne izbore izađe samostalno. Šapić je već u drugom mandatu predsednik najrazvijenije opštine u Srbiji – Novog Beograda, a u martu 2018. godine je sa grupom građana izašao na beogradske izbore i ostvario zavidan rezultat. U Skupštini Beograda je, kako nam je rečeno, konstruktivna opozicija i takav način političkog delovanja, koji podrazumeva podršku svemu što je na dobrobit srpskom društvu, bez obzira od koga dolazi, namerava da “preseli” i na nacionalni nivo.

Akcent delovanja u prvoj fazi rada novoosnovane stranke je promocija novog modela ponašanja izabranih predstavnika naroda u javnom i medijskom prostoru. SPAS će raditi na zaustavljajnju dubokih podela u srpskom društvu, koja se, kako nam je rečeno, najčešće ogledaju u podelama na “partizane i četnike”, “prvosrbijance i drugosrbijance”, “naše i njihove”.

Reakcije građana, na promociju širom Srbije su izuzetno pozitivne, kažu u Srpskom patriotskom savezu.

-Obišli smo gotovo 30 gradova i za to vreme nismo imali nijedno negativno obraćanje – naglašavaju u SPAS-u.

Političko predstavlajnje bez napada na druge, prozivki i mržnje , očigledno nailazi na plodno tlo u Srbiji.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *