Staklorescu 30 godina zatvora za ubistvo pekara

U Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora osuđen je staklorezac Filip Gavranović zbog teškog ubistva iz koristoljublja svog komšije iz Resavske, pekara Nikole Ostojića, rodom iz Prijepolja.

Detalj sa uviđaja u Resavskoj, foto: Z.Jovanović

I ovog puta na opšte zaprepašćenje javnosti, predsedavajući sudija Ksenija Marić nije dozvolila medijima da uđu u sudnicu s obrazloženjem da je sve to zbog korone. Novinari su insistirali da zakon nalaže da javnost mora da prisustvuje suđenjima, a pre svega izricanju presude, kako bi adekvatno o svemu naročito o obrazloženju donete sudske doluke, bili obavešteni građani. Međutim, sudija je bila isključiva u svojoj odluci da zabrani ulazak u sudnicu 27 beogradske Palate pravde, što je naloženo i sudskom obezbeđenju. Neki od pripadnika obezbeđenja su bili vrlo neljubazni prema prisutnim novinarima.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo u novembru 2017. godine, a telo ubijenog pronađeno je nekoliko dana nakon zločina pokriveno tepihom i folijom u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji.

Staklorezac je, inače, svojevremeno priznao delo, ali je tvrdio da prijatelja nije ubio iz koristoljublja, već zato što ga je ovaj vređao i ismevao, a sve je kulminiralo i njihovim pijanstvom koje je dovelo do tuče i tragedije.

Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *