Stigla sanitetska vozila za zdravstvene ustanove u Prijepolju i Priboju, poklon od Ujedinjenih Arapskih Emirata

Prijepolje – Direktorima zdravstvenih ustanova širom Srbije danas su predata sanitetska vozila koja su poklon Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: Tanjug

Ključeve su direktorima ustanova uručili direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Al Daheri, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva zdravlja Aleksandra Stefoskog.

Donacija obuhvata 15 sanitetskih vozila koja su dobili zdravstveni centri Prijepolje i Gnjilane, Opšta bolnica Priboj, Opšta bolnica Kruševac, domovi zdravlja Loznica, Ivanjica, Niš, kliničko-bolnički centri Kosovska Mitrovica i Bežanijska kosa, Institut za rehabilitaciju Selters.

Direktori zdravstvenih ustanova zahvalili su na donaciji, a među njima je i direktor Opšte bolnice u Priboju Predrag Terzić koji je rekao da je ovo divna i izuzetno vredna donacija koja mnogo znači.

On je ukazao da je Prijepolje od Beograda udaljeno oko 300 kilometara i da svakodnevni prevoz njihovih pacijenata iziskuje i vredna vozila.

„To je otprilike na nivou naše bolnice negde oko 40.000 kilometara mesečno što znači pola miliona godišnje. Faktički, mi za godinu dana izrabimo jedno sanitetsko vozilo. Ovo može samo da nam pomogne u lečenju naših pacijenata i nadamo se još boljoj i većoj saradnji“, rekao je Terzić.

PP Media