SDA Sandžaka traži zaustavljanje svih aktivnosti na izgradnji MHE u Prijepolju

Prijepolje – SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju poziva sve građane da iskoriste mogućnost i ostvare uvid u podatke i dokumenta koja su oglašena od strane Opštinske uprave u Prijepolju a odnose se na procenu uticaja na životnu sredinu za  planiranu izgradnju malih hidroelektrana Velika Ploča na kat.parcelama KO Skokuće i KO Karoševina.

Ilustracija, foto: PP Media

– Izgradnjom ovih MHE na rekama koje protiču kroz naseljena područja trajno bi se narušio postojeći eko sistem i ugrozila egzistencija velikog broja ljudi, stanovnika naše opštine, čiji prihodi od poljoprivrednih i drugih kultura direktno zavise od rečnih vodotokova. Takođe, nepovratno bi se uništilo naše rečno bogatstvo i ugrozilo vodosnadbevanje pijaćom vodom svih stanovnika u opštini Prijepolje. SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju traži zaustavljanje svih aktivnosti koje se tiču izgradnje MHE na teritoriji opštine Prijepolje – navode iz SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju.

Oni podsećaju javnost da su na prethodnim skupštinskim zasjedanjima pokrenuli inicijativu za donošenje Odluke o zabrani gradnje malih hidroelektrana na teritoriji opštine Prijepolje, koju na žalost odbornici vladajućih stranaka nisu podržali.

PP Media