Stomačni virus prekinuo nastavu u prirodi, mališani iz OŠ “Dragiša Mišović” vratili se posle tri dana sa Zlatara

Zlatar – Učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ “Dragiša Mišović”, njih oko 80, vratilo se sa nastave u prirodi sa planine Zlatar, posle tri dana boravka u hotelu “Panorama”.

Uzrok obustave rekreativne nastave, kako saznajemo od direktorke OŠ “Dragiša Mišović” Stane Šipetić, je najverovatnije stomačni virus koji je u petak uveče zadesio oko tridesetak učenika.

Pojedini roditelji razlog razboljevanja dece pripisali su kako su rekli “lošim uslovima u hotelu”, ali iz agencije “A super turs” koja je bila organizator putovanja tvrde da su ovakve optužbe nesuvisle.

“Кada je rekreativna nastava ugovarana, roditeljima je ponuđena mogućnost da svako ko želi, može da ode do hotela i sam se uveri u uslove u kojima će deca boraviti. Niko od roditelja nije želeo da ode do Zlatara”, kaže za Glas zapadne Srbije direktorka agencije Zorka Nešković.

Ona je istakla da je reč o hotelu sa dve zvezdice u kome se tokom čitave godine održavaju seminari svih vrsta, da tu borave često sportisti i da ima seminara turizmologa i da nikada do ovakvih i sličnih problema nije dolazilo.

Direktorka škole Stana Šipetić ističe da su učitelji i lekar koji je sa decom bio na Zlataru, doneli najbolju odluku, ali da je i ona mišljenja da se deca nisu razbolela zbog uslova u hotelu, već zbog virusne infekcije koja je desetkovala i broj dece u školi.

Prema rečima upravnika hotela Branka Pucarevića, nakon odlaska čačanskih mališana, u hotel su odmah došle veterinarska i sanitarna insspekcija koje su konstatovale da je sva roba koja je dopremljena u kuhinju sa odgovarajućom deklaracijom.

Upravnik hotela Panorama Branko Pucarević

Što se tiče higijene, Pucarević tvrdi da su sve sobe u hotelu okrečene pre mesec dana, kada su nabavljene i komplet nove posteljine, a izvršeno je i dubinsko pranje tepisona i dušeka, dok se kuhinja kreči svakih mesec dana.

“Neposredno pre dolaska mališana čak je i voda u bazenu promenjena i dodatno zagrejana”, kazao je Pucarević za Glas zapadne Srbije.

Pucarević je naglasio da osim mališana, u hotelu ima još gostiju i da je u dva poslednja dana organizovano nekoliko poslovnih ručkova kao i posete koje su podrazumevale zadržavanje uz ručak i da niko od njih nije prijavio nikakav problem.

Prema njegovim rečima rezultati sanitarne inspekcije biće poznati za par dana.

Roditelji su takođe polemisali i oko cene tvrdeći da su za pare koje daju očekivali mnogo više i da je agencija papreno naplatila boravak dece u hotelu.

“Agencija je u cenu uračunala boravak dece na bazi punog pansiona, plus užina, prevoz, odlazak lekara i koordinatora, što sve ukupno iznosi 13. 760 dinara, ostatak novca su dnevnice za učitelje u iznosu od 600 dinara po danu po detetu, osiguranje, rekreator, porez”, tvrdi direktorka agencije i ponavlja da su roditelji bili u prilici da se sami uvere da li je cena odgovarajuća ponudi, ali da to nisu uradili.

Ona je naglasila da su i danas prilikom povratka dece uložili dodatni napor da obezbede kvalitetne autobuse koji su naravno pre puta prekontrolisani kako bi deca bezbedno stigla do svojih kuća.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *