Stomačni virus uzrok obustave rekreativne nastave čačanskih osnovaca na Zlataru a ne trovanje

Čačak/Zlatar – Prošlonedeljni uzrok, obustave rekreativne nastave na Zlataru, za 80 mališana učenika čačanske Osnovne škole “Dragiša Mišović” je stomačni virus, pokazali su nalazi nadležnih inspekcijskih službi, a ne trovanje kako su pojedini mediji u nameri da naruše ugled hotela “Panorama” pisali. Ovu informaciju potvrdio je za prijepoljski portal “PP Media” Branko Pucarević upravnik hotela u kojem su deca boravila.

Objekat u kojem su deca iz Čačka boravila, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema rečima  Pucarevića, odmah nakon odlaska čačanskih mališana, u hotel su došli veterinarska i sanitarna inspekcija koje su konstatovale da je sva roba koja je dopremljena u kuhinju sa odgovarajućom deklaracijom. Nadležni iz užičkog Zavoda za javno zdravlje, po nalogu veterinarskog inspektora uzorkovali su sve namirnice koje su postojale u hotelu a koje su deca pre toga koristila i ustanovili da je hrana bila potpuno zdrava za upotrebu te da nikako nije mogla biti uzrok trovanja. Takođe, utvrdili su da je higijena i sanitarna bezbednost u objektu na visokom nivou.

Sobe u kojima su mališani boravili okrečene pred sam dolazak dece na Zlatar, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Ono što smo od samog starta govorili, da deca u hotelu nikako nisu mogla dobiti trovanje, potvrdili su i nalazi svih inspekcija koje su vršile kontrolu u objektu. Sve prostorije u kojima su boravili mališani iz Čačka okrečeni su mesec dana pre njihovog dolaska na Zlatar. Nabavljene su nove posteljine, a izvršeno je i dubinsko pranje tepisona i dušeka, dok se kuhinja kreči svakih mesec dana. Pred sam dolazak dece čak je i voda u bazenu promenjena i dodatno zagrejana – kaže Branko Pucarević.

Toaleti u sobama sređeni pred dolazak dece, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Zbog zlonamernog pisanja pojedinih medija, koji su ukaljali ugled i naneli štetu, kako hotelu “Panorama” tako i agenciji “A super turs” koja je bila organizator putovanja, očekivati je da će završnu reč o ovom slučaju dati sud.

Sobe u novom ruku, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inače, hotel “Panorama” je objekat sa dve zvezdice u kome se tokom čitave godine održavaju seminari svih vrsta, tu borave često i sportisti. U  periodu dok su deca iz Čačka boravila bilo je još gostiju, organizovano je i nekoliko poslovnih ručkova i niko od tada prisutnih nije prijavio bilo kakav problem.  

Prema zvaničnim podacima, tokom  prvih deset meseci ove godine u hotelu “Panorama” ostvareno je 33 hiljade noćenja.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *