Stranka pravde i pomirenja upriličila iftar i neformalno predstavila novo rukovodstvo partije u Prijepolju

Prijepolje – Za simpatizere Stranke pravde i pomirenja iz Prijepolja, minulog vikenda u organizaciji Sandžačke dijaspore, građana Prijepolja, Brodareva i Komarana organizovan je veliki Iftar u restoranu “Han”, na kojem je neformalno predstavljeno novo rukovodstvo ove partije u gradu na Limu.

Stranka pravde i pomirenja upriličila iftar u Prijepolju i neformalno predstavila novo rukovodstvo partije u gradu na Limu, foto: Privatna arhiva

Lider stranke Usame Zukorlić, zbog ranije ugovorenih obaveza bio je sprečen da prisustvuje iftaru. Visoku delegaciju iz Novog Pazara predvodili su muftijin brat Muhamed Zukorlić i Jonuz Džanković. Iftaru je prisustvovao sam vrh dijaspore iz Austrije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, kao i simpatizeri stranke iz Prijepolja i Brodareva, predvođeni Remzijom Fetahovićem koji su pokrenuli smenu aktuelnog rukovodstva SPP u Prijepolju, ne zadovoljni aktuelnim stanjem koje vlada u toj stranci u gradu na Limu.

Prisutnima se obratio budući šef prijepoljskog SPP Remzija Fetahović, koji se zahvalio svima koji su došli i poželeo zdravlje i nafaku. U ime Sandžačke dijaspore obratio se Halil Luinović koji je ukazao koliko je bitno održati amanet ostavljen od muftije koji nikada ne treba biti zaboravljen. Ispred gostiju obratio se Hako Duljević i izjavio da je jedinstvo muslimana danas najbitnije.

Inače, Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Prijepolju opterećen je godinama brojnim aferama, a lisice na ruke policija je stavljala njenim visokim funkcionerima, za koje se vezuju razne zloupotrebe.

Na nedavnim parlamentarnim izborima Stranka pravde i pomirenja u Prijepolju osvojila je oko 2200 glasova, što je za hiljadu glasova manje u odnosu na predhodne izbore.

Remziju Fetahovića i njegove saradnike, koji slove za čestite i neukaljane ljude, očekuje težak posao, da stranku očiste od kadrova opterećenih aferama, lojalnih prethodnom rukovodstvu i time je učine prihvatljivom za sve koalicione partnere, i možda ono najvažnije, da joj vrate debelo narušen ugled u Prijepolju.

PP Media