Strateški u razvoj turizma

Turističko-sportski centar ”Zlatar” dobio je saglasnost Opštinskog veća u Novoj Varoši da pokrene proceduru za izradu strategije razvoja turizma u narednih desetak godina.

U TSC tvrde da je Nova Varoš jedna od retkih opština u kojoj se turizam unapređuje stihijski i neplanski bez jasne vizije dugogodišnjeg razvoja.

-Zato je neophodno da sačinimo strateški dokument kojim će biti definisane smernice i prioritetni projekti u ovoj oblasti, a postojanje Programa je i jedan od ključnih uslova koje moramo ispuniti prilikom konkurisanja za sredstva resornog ministarstva i donatora – kaže direktorka TSC „Zlatar“ Rosa Jakovljević.

Ona je izvestila članove Opštinskog veća da se od početka zimske sezone na Zlataru traži krevet više, kao i da su smeštajni kapaciteti “Panorame” rasprodati sve do jeseni, a da je finansijsko poslovanje hotela stabilno.

–Samo tokom januara ostvaren je promet od 6,5 miliona dinara, što je za preko dva miliona dinara više u odnosu na isti period lane. Plan je da se od naredne godine hotel u celosti izdržava od sopstvenih prihoda bez udela iz opštinske kase – kaže Rosa Jakovljević.

Većnici su zatražili i da im se do sredine marta dostavi komletna informacija sa hronologijom događaja vezanih za ugovorne obaveze između beogradskog “Rekreatursa” i Opštine Nova Varoš kao zakupnika Hotela “Panorama” jer se u javnosti spekuliše da su delovi ugovora štetni po lokalnu samoupravu.

-To je neophodno kako bi Opština blagovremeno sačinila program mera koje će preduzimati u slučaju eventualne vlasničke transformacije- kažu u Opštinskom veću.
Izvor: varoške novine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *