Sudu u Prijepolju podnet zahtev za ukidanje pritvora ženi osumnjičenoj za izazivanje požara u Suvodolu

Prijepolje – Kosa Tomašević nalazi se više od 20 dana u pritvoru zbog sumnje da je izazivala požare u svojoj kući, zatim u kući brata blizanca Željka Obradovića, i još jednoj komšijskoj kući u prijepoljskom naselju Suvodo.

Kosin branilac advokat Amel Baltić, podneo je Osnovnom sudu u Prijepolju predlog za ukidanje pritvora. Baltić smatra da su stekli svi zakonski uslovi da se ukine pritvor, jer su oba osnova po kojima joj je određen pritvor prestala – opasnost od ponavljanja dela i mogućnost uticanja na svedoke.

– Još 1. juna saslušano je trinaest svedoka, a među njima svi oni radi čijeg eventualnog uticaja je određen pritvor, odnosno svi oni koji su Rešenjem o pritvoru doslovce nabrojani. Drugi osnov za pritvor opasnost od ponavljanja dela više ne stoji, jer od kako je Kosa u pritvoru a deca izmeštena iz njenog doma u pet navrata je dolazilo do istovetnih požara na mestima gde su deca boravila. O svemu tome ja kao branilac sam obavestio tužilaštvo, ali oni ćute – navodi za prijepoljski portal „PP Media“ advokat Amel Baltić.

Inače, odbrana je podnela predlog za ukidanje pritvora, u utorak 2. juna, međutim Sud još uvek nije doneo odluku po tom predlogu, a prema mišljenju pravnika morao je doneti, pa bilo da predlog odbije ili pritvor ukine.

Polovinom maja, kada je Kosa lišena slobode pod sumnjom da je izazivala požare meštani naselja Suvodo bili su blago rečeno u pravom šoku. Ipak, u njenu nevinost veruju od prvog dana, sumnju da žena nevina čami u tamnici, dodatno je podgrejalo saznanje da su dvojica dečaka, koja su do Kosinog hapšnja boravila kod nje, izazvala istovente požare u Lazarevcu, u kući u kojoj su bili smešteni.

PP Media