Šutanovac novi predsednik DS

Na izborima za novo rukovodstvo Demokratske stranke, prema prvim rezultatima glasanja, ubedljivo vodi Dragan Šutanovac sa 59 odsto glasova.

Na drugom mestu, prema trenutno prebrojanim glasovima, je Zoran Lutovac sa 19 odsto glasova, zatim Bojan Pajtić sa 16,9 odsto glasova i Srboljub Antić sa 5,12 odsto glasova, rekao predsednik Izborne komisije Dušan Dinčić u sedištu glavnog odbora DS.

On je rekao da najverovatnije drugog kruga neće biti, jer Šutanovac ubedljivo vodi posle obrađenih 60,71 odsto biračkih mesta.

Očekuje se dolazak Šutanovca i obraćanje novinarima.

Oko 12.000 Birača je glasalo je na 112 biračkih mesta od 10 sati do 20 sati.

Za pet potpredsedničkih mesta boriće se 12 kandidata – Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Đajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Šutanovac: Nudićemo konkretna rešenja, ne samo kritiku

Novi predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je večeras da će DS imati mnogo agilniji nastup, kako u javnosti, tako i u Skupštini Srbije, ističući i da će DS nuditi konkretna rešenja, a ne samo kritiku.

Šutanovac je, na konferenciji za novinare u sedištu DS posle izbora za rukovodstvo stranke, rekao da je DS večeras dobila najveću kadrovsku promenu do sada.

“Obećali smo organizacione i političke promene i ovo će biti početak jedne nove epohe u kojoj će Demokratska stranka kao opoziciona stranka nuditi konkretna rešenja za one probleme koji tište građane”, rekao je.

Podsećajući da je DS oduvek bio stožerna stranka Srbije, da li u vlasti ili opoziciji, Šutanovac je najavio da će politika stranke biti bazirana na običnom čoveku i životu.

“Smatramo da ne postoji nijedan zakon koji je dovoljno dobar da ne može da se promeni u korist građana, i to će nam biti prioritet – od zakona o radu, zakona o unutrašnjim poslovima, poreske, agrarne reforme, zdravstvu..”, rekao je Šutanovac.

On je dodao da neće biti kadrovskih promena u parlamentu.

“Bez obzira na kadrovske promene ostajemo jedan tim. Večeras niko nije pobedio, DS je izabrala novo rukovodstvo, svi će raditi kao jedan. naš poslanički klub će imati veće obaveze”, .

Šutanovac kaže da ne očekuje da će bilo ko od kandidata za predsednika DS izaći iz stranke te da će se lično potruditi da svi dobiju adekvatno mesto.

“DS će se od danas sabirati, a ne oduzimati, želja nam je da se vratimo ponovo na ono brojno stanje koje smo imali, sa ljudima koji su nekad bili tu, a sad su pomereni”, rekao je on.
Izvor: tanjug