Sve spremno za Limske darove, danas poslednji dan za prijavu ekipa u bič voleju i spremanju riblje čorbe

Prijepolje – Kao što je već najavljeno, manifestacija Limski darovi 2021 održaće se od 8. do 10. jula u sklopu obeležavanja Dana opštine Prijepolje. U ponedeljak 5. jula se završavaju prijave za ekipe za bič volej turnir, takmičenje u pravljenju riblje čorbe, izbor prijepoljskog zeta i prijepoljske snajke.

– Nakon pauze od pet godina, želeli smo da manifestaciju otvorimo na jedinstven način. Naime, ukoliko nam vremenski uslovi budu dozvoljavali u četvratk, 8. jula,  fenomenalni momci iz paraglajding kluba „Beli Andjeo“ spustiće se sa raširenom zastavom Limskih darova. To će biti i zvaničan početak manifestacije.  Nakon toga, uslediće svečani koktel za sve one koji su podržali i pomogli da se organizuje i uspešno realizuje manifestacija – kaže u ime organizatora manifestacije Dragana Terzić.  

Narednog dana, u petak 9. jula planirano je održavanje večeri vina i poezije, gde će sve posetioce kroz pesmu i priču o vinu voditi dr. prof. enolog Slobodan Jović.  Vinski prijatelj večeri je vinarija Despotika.

– Glavno dešavanje manifestacije planirano je za subotu 10. jula na levoj obali Lima. Planirano je da od 12h do 15h prijavljenje ekipe zauzmu svoja mesta. Nakon toga, uslediće takmičenje u pravljenju riblje čorbe. U 20h proglasićemo pobednike, gde će nakon vatrometa uslediti kulturno – zabavni program uz pratnju tamburaša – ističe Dragana.

Ona se zahvalila svim ključnim akterima koji su dali svoj doprinos u organizaciji manifestacije Limski darovi, i pozvala sugradjane da se u što većem broju pridruže i podrže ovu predivnu manifestaciju.

PP Media