Svečano otvorena građevinska sezona u Novoj Varoši

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević u četvrtak je simbolično položio kamen temeljac za početak radova na rekonstrukciji Trga vojvode Petra Bojovića. Prema rečima Vasiljevića, osim ovog projekta u gradu podno Zlatara radiće se i drugi građevinski projekti.

Polaganju kamena temeljca prisustvovala je i predstavnica ministarstva privrede Branka Bajčetić.

“Ministarstvo je za ovaj, nama veoma značajn projekat, opredelilo 20 miliona dinara i bez njihove pomoći teško da bi smo sami ovo uradili. Domaćinskim poslovanjem iz opštinskog budžeta uspeli smo da izdvojimo 35 miliona, kako bi konačno ovo mesto koje je stožer opštine Nova Varoš pretvorili u najlepši trg u Srbiji”, kazao je Vasiljević.

Prvi čovek opštine je istakao da će radovi biti završeni u roku od 75 dana, odnosno krajem jula kada počinje i najznačajnija opštinska manifestacija “Zlatar fest”.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević i predstavnica Ministarstva privrede Branka Bajčetić, foto: RINA A.Rovčanin

Rukovodilac opštinskog odeljenja za investicije Dejan Grbić je precizirao da projkat rekonstrukcije Trga podrzumeva kompletnu zamenu podzemnih instalacija, izradu nasipa na projektovani nivo postojećeg trga, izradu kampada od betona i pešačkih staza, parking prostora duž ulice koja vodi do vrtića, kao i ulica Svetog Save i Solunskih boraca. Takođe u okviru ovog projekta planirano je popločavanje i izrada fontane kao i tri lokacije za na kojima će biti postavljeni objekti za turističke i ugostiteljske namene. Prema njegovim rečima u narednom periodu biće urađeno i popločavanje prostora za klizalište.

Rukovodilac odeljenja za investicije Dejan Grbić, foto: Rina A.Rovčanin

Što se tiče ostalih značajnih projekata Grbić je istakao da su pojedini već krenuli u realizaciju kao što je ulica kod Trikotaže i parking prostor kod autobuske stanice.

“Radi se i u ulici Vraneški put kao i nekoliko parkinga u samom gradu. Uskoro kreće realizacija potpisanih ugovora iz prošle godine za radove u mesnim zajednicama, rekonstrukcija osnovne škole ’Živko Ljujić’ u vrednosti od 490 miliona dinara, poslovna zona Branoševac a u završnoj fazi je preprojektovanje puta Branoševac – Zlatar kojim je sada predviđen i kružni tok”, rekao je Grbić.

“Očekujemo da rekonstrukcija trga i izrada hidrantske mreže u poslovnoj zoni na Кokinom Brodu budu završeni u toku ove građevinske sezone, dok će u školi veći deo posla biti završen ovegodine, ali kompletan završetak radova realno je očekivati iduće, kao i izgradnju puta sa kružnim tokom”, zaključio je Grbić.

PP Media i GZS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *