Mala školska olimpijada okupila oko 500 mališana

U gradu na padinama Zlatara održana je “Mala školska olimpijada”. Na dva improvizovana poligona, u tri discipline nadmetalo se skoro 500 osnovaca u jednoj od najmasovnijih dečijih manifestacija u Zlatiborskom okrugu, koja se petu godinu za redom održava.

Blizu 500 mališana učestvovalo na Maloj školskoj olimpijadi foto: Rina A.Rovčanin

Direktorka OŠ “Dobrosav Dobrica Rajić” iz Bistrice Milada Dragašević pozdravila je učesnike i poručila da ne dozvole da ih savremene tehnologije i društvene mreže odvajaju od sporta, prirode i aktivnosti .

“Rana naučna istraživanja pokazuju da bavljenje sportom kod dece podstiče odgovorno socijalno ponašanje, bolji školski uspeh, usvajanje moralnih vrednosti i navike zdravog življenja. Učešće u ekipnom sportu uči decu timskom radu, samodisciplini,odgovornosti, toleranciji i drugarstvu, razvija veštine suočavanja i savladavanja problema , uči istrajnosti i poštovanju autoriteta, razvija radne navike i jača karakter, samopoštovanje i samopouzdanje”, rekla je Milada Dragašević za RINU. Ona je takmičarima poželela da budu fer igrači.

Najmlađi učesnici Male školske olimpijade foto RINA, A.Rovčanin

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Ljubivoje Vranić pozdravio je učesnike sportiste i roditelje koji su svojim prisustvom dali podršku “ Maloj školskoj olimpijadi “ koja najavljuje 57 MOSI igre koje će biti održane 2020 godine, a meštani ovog kraja imaće priliku da se pokažu kao dobri domaćini.

Inače, zbog svečanog defilea, u opštini Nova Varoš na snazi je bio poseban režim saobraćaja.

Rina i PP Media