Tereni na Zebinovcu dobiće moderan izgled

Nova Varoš – Početkom godine, Ministarstvo omladine i sporta odborilo je projekat novovaroške Kancelarije za mlade koji podrazumeva kompletnu rekonstrukciju sportskih terena na Zebinovcu, koji će se odvijati u dve faze. Ukupna vrednost projekta, iznosi skoro 2,5 miliona dinara, od toga država učestvuje sa 1.475.000.oo dinara, dok je ostatak novca obezbedila lokalna smaouprava.

Uskoro kreće sanacija sportskih terena na Zebinovcu, foto: A.Rovčanin

Analizirajući stanje sportskih terena koji su namenjeni mladima u samom gradu,  a u cilju što bolje pripreme za MOSI koje su ove godine trebale da se održe u gradu sa padina Zlatara, za rekonstrukciju izabran je teren na Zebinovcu. Obzirom da su Igre odložene zbog pandemije koronavirusa, teren će biti spreman da primi sportiste koji će iduće godine doći na MOSI.

– Prva faza podrazumeva radove na tekućem odrzavanju terena. Radi se o jednom multifunkcionalnom sportskom terenu koji je namenjen rekreaciji mladih Novovarosana, mahom onih koji su naseljeni u naselju Zebinovac. Tereni na Zebinovcu obuhvataju terene za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku. U nastavku kompleksa nalazi se i dečije igralište. Kroz projekat sanacije predvidjeno je da se uradi zamena postojeće ograde oko terena, popravka podloge, zamena sportskih rekvizita a ono što je novina jeste da će na tribinama će biti postavljena plastična sedišta i postaviće se dve klupe sa nadstrešnicom za rezervne igrače – kazala je pomoćnica predsednika opštine zadužena za LER Marijana Đokić.

Drugi deo projekta odnosi se na aktivnosti Kancelarije za mlade, i podizanju svesti mladih o značaju bavljenjem sportom, stvaranju uslova za rekreativno bavljenje sportom i promociju zdravih stilova života.

PP Media