Turci pomažu pribojsko zdravstvo

Priboj/Novi Pazar – Moguća donacija Republike Turske neophodnih uređaja i opreme za zdravstvo Priboju, bila je tema razgovora delegacije opštine Priboj sa turskim konzulom Bašarom Bašolom u Novom Pazaru.

Delegacija opštine Priboj u poseti turskom konzulu, foto: PP Media

Delegacija Priboja, na poziv generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru, boravila je u ovom konzulatu. Pored predsednika Opštine Lazara Rvovića, pribojsku delegaciju su još činili Edina Redžović, savetnica predsednika Opštine i Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika Opštine Priboj.

I ova poseta je u kontekstu dosadašnje dobre i plodne saradnje dve zemlje. Srbije i Turske, koju su trasirali predsednici Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

Sa generalnim konzulom Republike Turske u Srbiji, sa sedištem u Novom Pazaru, Bašarom Bašolom, razgovaralo se o donaciji Opštini Priboj, u vidu medicinske opreme i neophodnih uređaja, pre svega aparata za laparoskopske operacije sa potrebnim instrumentarijem, čija je vrednost oko 100 hiljada evra, što bi  pribojskoj bolnici omogućilo uvođenje nove tehnologije a time i još savremeniji pristup u lečenju hirurških bolesnika.

Кako je istakao predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, zgrade Bolnice i Dom zdravlja u Priboju uskoro očekuje i potpuna rekonstrukcija, kao i značajna dogradnja novog poslovnog prostora ovih zdravstvenih ustanova.

Кonačna odluka oko ove moguće donacije očekuje se uskoro, kada je planirana i uzvratna poseta predstavnika Republike Turske i konzulata u Novom Pazaru, opštini Priboj.

PP Media