Turisti stigli na Zlatar, počeo sa radom zip lajn

Zlatar – Turistički uposlenici na planini Zlatar pretrpeli su u vreme korona virusa značajne gubitke, ali nakon završetka vanrednog stanja sve se vraća u normalu. Na jednu od najlepših srpskih planina ponovo su stigle velike grupe turista, a od ponedeljka počeo je sa radom i zip lajn sistem.

O bezbednosti turista brinu obučeni instruktori, foto: A.Rovčanin

– Sa početkom letnje sezone počeo je sa radom i zip lajn sistem, što je izuzezetan adrenalinski sadržaj u kom posetioci mogu da uživaju. Procedura oko pustanja u rad zip lajna nije bila ni malo jednostavna, pored obimne papirologije obuku su morala da prođu i lica koja će se starati o bezbednosti turista – kaže za “PP Mediu” direktor TO Zlatar, Branko Pucarević.

Zip lajn sistem sa ukupnom dužinom od oko 1000 metara, jedan je od najdužih u Srbiji.

Avanturisti i ljubitelji prirode imaju priliku da uživaju u ovom adrenalinskom sadržaju vozeći se sa startne lokacije ispod bivšeg RH Centra Zlatar do zaseoka Tripkovići i povratne od ovog zaseoka do crkve na Zlataru.

Ovaj zip lajn na Zlataru je jedan od najmorednijih u zemlji. Odlazna sajla je dužine 610 metara, a povratne 350. Inače ovaj sistem maksimalno je bezbedan za korisnike svih uzrasta.

Cena vožnje iznosi hiljadu dinara, dok će za sve žitelje Nove Varoši vožnja biti besplatna narednog četvrtka i petka.

PP Media