Turistički radnici spremni za Beogradski sajam turizma (video)

Od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu biće održan jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma. Svoje turističke adute i prirodne lepote, uz raznovrsne sadržaje za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju predstaviće i Turističke organizacije iz Prijepolja i Nove Varoši.

Turistički poslenici iz Prijepolja i Nove Varoši privode kraju poslednje pripreme za predstojeći Beogradski sajam turizma gde će svoju turističku ponudu predstaviti u okviru turističke regije Zapadna Srbija a akcenat će biti stavljen na aktivan oodmor. Splavarenje jezerom, obilazak carstva beloglavih supova samo su neki od sadržaja sa kojima će se posetiocima sajma predstaviti Turističko sportski centar “Zlatar”. Ovaj kraj poznat je i po zdravoj hrani i dobrom zalogaju pa će sa turističkim radnicima put Beograda krenuti i proizvođači spelte, heljde, meda i rakije a svoju ponudu predstaviće i seoska domaćinstva, privatne vile i zlatarski hoteli.

– Sve turističke organizacije iz zapadne Srbije prestaviće se na temu “Aktivan odmor”. S obzirom da se bliži letnja sezona na sajmu ćemo predstaviti letnju turističku ponudu. Ono što između ostalog posetioce Nove Varoši u letnjim mesecima očekuje su Zlatarfest i Sirijada dve najveće i najznačajnije manifestacije u našoj opštini. Promovisaćemo i kulturnoistorijsko nasleđe, Specijalni rezervat prirode “Uvac”. Akcenat ćemo staviti i na promociji gastronomije i zdrave hrane – kaže direktorka TSC “Zlatar” Rosa Jakovljević.

Hotel Zlatarski Zlatnik na Zlataru, foto: www.ppmedia.rs

I ako Prijepolje oskudeva sa smeštajnim kapacitetima aduti ove sredine za privlačenje turista na Beogradskom sajmu biće prirodne lepote ovog kraja i četiri zaštićene zone prirode sa kojima opština raspolaže.

– Nažalost naš grad ima vrlo malo smeštajnih kapaciteta, ali vodićemo se idejom da Prijepolje ima šta da pokaže i da ponudi turistima koji pre svega prolaze kroz naš grad na putu ka Crnogorskom primorju. Delićemo promotivne biltene u kojima će biti predstavljene sve znamenitosti i lepote naše sredine – ističe direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević.

Brošure i prospekti na kojima su upisane lepote i znamenitosti ova dva kraja deliće se posetiocima štandova . Svoju centralnu prezentaciju Prijepolje će na sajmu imati 23. februara od 17 časova dok će Nova Varoš to isto učiniti dan kasnije od 16 časova.
PP Media