U Beogradu održana Druga nacionalna konferencija o porodici ”Srbija – naša porodica”

Prijepolje – Član Opštinskog veća u Prijepolju Njegoš Janjušević prisustvovala je Drugoj nacionalnoj konferenciji o porodici ” Srbija – naša porodica”, koju organizuje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Foto: Opština Prijepolje

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, izjavila je otvarajući Drugu nacionalnu konferenciju o porodici, da su do sada 583 majke ostvarile pravo na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta i tako uz podršku države obezbedile dom svojim porodicama. Prema njenim rečima  pored ove mere, Srbija je značajno podigla i iznos roditeljskog dodatka koji je za prvo dete iznosio 31.000 dinara, dok se danas za prvo dete dobija 378.482 dinara.

Foto: Vlada Srbije

Ona je podsetila da je Ministarstvo tokom prošle godine izdvojilo 400 miliona dinara za sprovođenje lokalnih pronatalnih mera i da je zahvaljujući tim sredstvima rekonstruisano i opremljeno 15 vrtića i sedam školskih odeljenja, izgrađeno 19 dečijih igrališta, a opremljena su i ginekološka odeljenja.

PP Media