U četvrtak zaseda novovaroški parlamet

Za četvrtak 30. mart zakazana je sedma po redu sednica Skupštine opštine Nova Varoš. Predloženi dnevni red obuhvata 18 tačaka, među kojima je i rebalans budžeta prvi po redu u ovoj godini. Predsdenik Skuptine Nikola Jelić kaže da je opština Nova Varoš konkurisala kod pojedinih ministarstava za određena novčna sredstva i da je gotovo izvesno da će ona biti odobrena, pa je neophodno zbog toga izvršiti rebalans budžeta i predvideti dodatne pozicije kako bi se mogla izvršiti budžetska plaćanja nakon pristizanja tih sredstava na račun opštine.

Nikola Jelić predsednik SO Nova Varoš, foto www.ppmedia.rs


– Pored rebalansa Budžeta bitno nam je da počne sa radom i Opštinska izborna komisija, u maju planiramo da sprovedemo izbore za savete Mesnih zajednica. Tri – četiri mesne zaednice uopšte ne funkcionušu, predsednici su nam vratili pečate, planiramo i uvođenje novinana u njihov rad – kaže između ostalog predsednik novovaroškog parlamenta Nikola Jelić.
Pred odbornicima će se naći i dugoročni i srednjoročni plan strategije razvoja JKP” 3 septembar”, razmatraće se i o školskim odborima u pojedinim obrazovnim ustanovama. U planu je i promena čalnova Nadzornog odbora u Centru za socijalni rad, zatim i izmena Upravnog odbora u Domu kulture “Jovan Tomić”.
Početak sednice zakazan je za 12 časova.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *