Direktor EPS-a najavio ulaganja u HE “Bistrica” prilikom posete Novoj Varoši

Elektroprivreda Srbije eksploatacijom novovaroških reka i jezera proizvodi značajnu količinu električne enegije, pa stoga i meštani sa ovih prostora imaju pravo na određene benefite i izgradnju infrastukture gde će na neki način dobiti povraćaj određenih sredstava, kazao je direktor JP “Elektroprivreda Srbije“ Milorad Grčić prilikom posete Novoj Varoši i obilaska deonice rekonstruisanog puta Akmačićima – Božetići koje finansiralo ovo preduzeće. Načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović tom prilikom najavio je i nova ulaganja u putnu infrastrukturu ovog kraja.

Branko Bjelić, Milorad Grčić i Dimitrije Paunović, foto: www.ppmedia.rs


– U prethodnih pet godina dosta je urađeno u ovom kraju. Potrudićemo se da što pre otpočnemo rekonstrukciju HE “Bistrica” to je u našem dvogodišnjem planu. Obnova “Bistrice” podrazumeva i proširenje njenog kapaciteta što će omogućiti i otvaranje novih radnih mesta ali i veći povraćaj sredstava koji ćemo uplaćivati lokalnoj samoupravi – kaže direktor JP ”Elektroprivreda Srbije” Milorad Grčić.
Načelnik Zlatiborskog okruga istakao je da će se raditi još na popravljanju putne infrastrukture u selima Nove Varoši.

Meštani Akmačića kod Nove Varoši, foto: www.ppmedia.rs


– Tokom prošle godine sredstvima Elektroprivrede Srbije urađeno je nešto više od 3 kilometra puta na deonici Nova Varoš – Akmačići – Rastok na delu od mosta na reci do Đenadića polja. Elektroprivreda će nastaviti i dalje da sarađuje sa lokalnim zajednicama tako da će Nova Varoš imati priliku da nastavi rekonstrukciju ovog puta prema Rastokama, to je bitan pravac kako za EPS tako i za samu opštinu i njene poljoprivrednike – kazao je načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović.
Nakon obilaska deonice puta koja je rekonstruisana sredstvima EPS-a, Grčić i Paunović razgovarali su sa meštanima Akmačića i upoznali se sa problemima koji muče ovu mesnu zajednicu. Inače Milorad Grčić je prvi direktor od osnivanja Elektroprivrede Srbije koji je posetio novovaroški kraj.
PP Media