U fokusu Turističke organizacije Priboj verski turizam i Pribojska Banja

Priboj – Nakon uspešne prekogranične saradnje sa BiH, TO Priboj na ovogodišnjem sajmu promoviše i projekat “Čudesni putevi vere od Lima do Zete.”

Foto: PP Media

-Organizacija ovog sajma ide preko projekta Evropske unije. Zajednički nastupa TO Priboj i Eparhija Budimljansko-Nikšićka. U subotu imamo zakazano u Maloj sali prezentaciju projekta koji je vredan 410.000 evra koji realizujemo kroz prekograničnu saradnju Srbije i Crne Gore, ističe Vladan Radović, direktor TO Priboj

Projektom “Čudesni putevi vere od Lima do Zete” na inovativan način se promoviše verski i hodočasnički  turizam u Priboju, Nikšiću i celoj Budimljansko-Nikšićkoj eparhiji.

-Lokalne samouprave Nikšića i Priboja su se ujedinile u ovom ozbiljnom projektu koji će, pretpostavljamo, podići nivo verskog turizma koji je u ekspanziji i koji će sigurno doprineti poboljšanju turističke ponude Priboja i Nikšića. Grade se objekti u Pribojskoj Banji i Nikšiću koji će biti hodočasnički centri. Projekat će imati i socio-ekonomski efekat kroz obuke koje su završene za konobare i kuvare na povećanju receptivnosti turizma a sve usluge koje imamo u Priboju i Nikšiću i celoj eparhiji pojačaće turizam, promovisaće Polimlje i ovaj deo Srbije i Crne Gore, objašnjava Goran Reković, koordinator projekta.

Foto: PP Media

Takođe, u fokusu promocije TO Priboj na ovogodišnjem sajmu je i Pribojska Banja koja je, zahvaljujući turističkim vaučerima, izuzetno bila posećena u prošloj godini.

-Realizovali smo preko 3000 vaučera. Pedeset domaćinstava koji rade preko nas u Pribojskoj Banji su zaista zadovoljni i vidimo po samom interesovanju i ljudima koji svraćaju i raspituju se da će i ove godine “vaučeri” planuti, obzirom da je prvi deo već razgrabljen, zadovoljno kaže Vladan Radović, direktor TO Priboj.

Prilikom posete štandu TO Priboj i razgovoru sa turističkim radnicima najavio je nova ulaganja u Pribojsku banju do koje je prošle godine urađen put do Kokinog Broda.

PP Media