U Kamenoj Gori u četvrtak “Mini olimpijada” trećeg doba

Prijepolje – Udruženje penzionera iz Prijepolja u saradnji sa lokalnom samoupravom i Sportskim savezom i podrškom donatora u četvrtak, 9. septembra u Kamenoj Gori organizovaće „Mini olimpijadu” sporta, zdravlja i kulture trećeg doba.

Prema rečima Ljubiše Vukovića, iz Udruženja penzionerа, za sada je svoje učešće prijavilo 10 ekipa i to 9 iz opštinskih udruženja penzionera Zlatiborskog okruga i jedna ekipa iz Beograda. Takmičenje će se održati u skladu sa pravilima i propozicijama Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Srbije.

-Takmičari će se nadmetati u 6 sportskih  disciplina i to štafeti – 4×60 m brzo hodanje, pikadu, fudbalu (izvođenje penela , šahu, streljaštvu, i košarci (slobodno bacanje) – navodi Ljubiša.

Organizatori su pripremili i vredne nagrade.

– Zahvaljujući podršci lokalne samouprave i brojnih privrednika i dobročinitelja, za pobednike u svih 6 disciplina i ukupnog pobednika obezbeđeni su pehari, a za drugo i treće mesto  diplome. Svi učesnici će dobiti i prigodne zahvalnice. Mini olimpijada održaće su Kamenoj gori a pored sportskog, organizatori su pripremili i kratak kulturno-umetnički program i svečani ručak za sve učesnike – ističe Vuković i dodaje da su obezbeđena i sva neophodna zaštitna sredstva i da će nastojati da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera koje se odnose na skupove na otvorenom prostoru.

PP Media