U Novom Pazaru otvorene Sandžačke igre, prvu medalju za Prijepolje osvojio Armin Sinančević

Sandzačke igre otvorene su juče na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, a tokom četiri dana takmičenja učesće će uzeti skoro 600 sportista iz 26 gradova Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, među kojima su i sportisti iz Prijepolja uprkos ranijoj najavi predsednik Sportskog saveza Milovana Milićevića da se takmičari iz grada na Limu neće pojaviti na igrama. Sportisti će se do 2. septembra nadmetati u devet takmičarskih i tri revijalne discipline, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sandžačke igre otvorio je predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin, koji je rekao tom prilikom da one čuvaju i razvijaju regionalni identitet Sandžaka.

– Dragi sportisti, gradjani Sandžaka, dragi gosti iz zemlje i sveta, pripala mi je čast da otvorim ove igre, da poželim svim sportistima uspeh u takmičenju. Ovih igara biće dok bude mladih ljudi željnih da se druže i takmiče, prvenstveno u dobročinstvu“, rekao je Ugljanin prilikom otvaranja igara – kazao je Ugljanin.

Ispred Opštine Prijepolje svečanoj ceremoniji otvaranja Sandžačkih igara prisustvovali su član Opštinskog veća Edib Kajević i sekretar Sportskog saveza Admir Mušović. Kajević je za naš portal istakao da je odlazak takmičara i sportskih ekipa u Novi Pazar obezbeđen zahvaljujući sredstvima sponzora. Već prvog dana takmičenja sportisti iz Prijepolja stigli su do medalje, naime atletičar Armin Sinančević trijumfovao je u bacanju kugle sa hitcem od 18,40 metara.

Sekretar Sportskog saveza Admir Mušović sa odbojkasicama Prijepolja na Sandzackim igrama u Novom Pazaru

Zastavu Sandžačkih igara, koju je na jarbol podigao atletičar Elzan Bibić, doneli su kikbokserka Saida Bukvić, atletičarka Teodora Simović, fudbaler Sead Islamović, rukometaš Irfan Ćosović, odbojkašica Mina Ćorović i košarkaš Nenad Slavković.

U svečanom defileu našli su se mladi novopazarski sportisti, članovi Odreda izviđača Sandžak, Kulturno-umetničko društvo mladih i Kulturno-umetničko društvo Golija, koji su se predstavili igrama iz pešterskog i golisjkog kraja, te Kulturno-umetničko društvo Sandžak i Kulturno-umetničko društvo „Isa-beg“.
PP Media