U Priboju do kraja marta novi kilometri asfalta

Priboj – Ako vremenske prilike posluže, Opština Priboj će do kraja marta biti bogatija za čak 12 kilometara asfaltnih opštinskih i lokalnih puteva. Radi se o deonicama putnih pravaca na seoskom i prigradskom području, koje su započete jesenas, ali snežne i kišne padavine tada nisu omogućile potpunu realizaciju zacrtanih planova i obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Opština Priboj

Zahvaljujući prilično blagoj zimi, i prosto prolećnim temperaturama u februaru i martu, u opštini Priboj se ovih dana, dosta radi, pre svega na putnoj infrastrukuri. I dok su putari „Puteva Užice“ angažovani na rekonstrukciji puta od Mostine do Bolnice i Doma zdravlja, kao i na putnom pravcu od granice sa Crnom Gorom prema Krajčinovićima i dalje Sastavcima, neimari „Novi Pazar-puta“ trenutno izvode radove na nekoliko putnih pravaca.

-Trenutno je u zahvatu 6 kilometara lokalnih puteva,u okolini Priboja, i to kroz Dobriloviće prema Goleškom Brdu i Žarkovini, zatim pored nove hidrocentrale na Banjskom Čamcu, kao i na nekoliko kraćih deonica u ovom prigradskom naselju, kao i na putu u Rabrenovcu do groblja – raportira Filip Vuković, šef radilišta „Novi Pazar puta“, i dodaje da su u toku završene pripreme za asfltiranje takođe deonice od 6 kilometara na opštinskom putu Sjeverin – Strmac.

Foto: Opština Priboj

– Asfaltiranje je započeto na deonici od dva kilometra kroz Dobriloviće prema Goleškom Brdu,a potom se mehanizacija seli u Stramc, nakon čega se nastavlja asfaltiranje u Rabrenovcu i Banjskom Čamcu. Ukoliko vreme posluži, asfaltiranje svih 12 kilometara puteva, biće završeno do kraja ovog meseca – ističe Vuković.

Sredstva za asfaltiranje svih ovih deonica puteva, a koja se mere stotinama miliona dinara, obezbedila je država Srbija.

PP Media