Bruka i sramota predsednika opštine Sjenica – nije nadležan da pomogne petoro siročadi

Sjenica – Nermin Kamberović, predsednik opštine Sjenica, koji je na to mesto postavljen u drugoj polovini prošle godine, kazao je da nije nadležan, niti opština ima sredstava da obezbedi plac od tri ara na kojem bi humanitarne organizacije sagradile kuću za petoro mališana, koji su ostali bespomoćni sa majkom, kada im je preminuo otac u oktobru prošle godine.

Foto: GZS

Ovo je za Glas zapadne Srbije kazao Hido Muratović, poznati humanitarni radnik iz ovog dela Srbije, koji je obezbedio kompletna sredstva za gradnju kuće ovoj nesrećnoj porodici, koja živi u krajnje nehumanim uslovima u pešterskom selu Ursule.

„Tek iz trećeg puta me je primio na razgovor, i to na moje insistiranje. Ne mogu da verujem da jedna opština ne može da obezbedi samo tri ara placa i pitam se kako bi uradili nešto više za ovu decu, kojima je preko potrebna pomoć i krov nad glavom”, kaže Muratović koji je uz pomoć humanitarnih organizacija i donatora za veoma kratko vreme sakupio novac.

Foto: GZS

Gvozden – lična karta lokalne vlasti, molim časne Pešterce da se uključe moramo pomoći porodici ako vlast neće

„Zaprepašćen sam odnosom lokalne vlasti prema nemoćnoj deci i njihovoj majci. Mislim da im nije mesto tu gde jesu i da je ovo očigledan primer koliko misle o svom narodu za koji se izgleda samo deklarativno zalažu dok uhvate fotelju. U više navrata pokušavao sam da dobijem Kamberovića, ali on nije odgovarao na telefonski poziv. Jedini koji mi se javio je Hazbo Mujović, bivši predsdndik opštine i u razgovoru mi kazao da to treba da bude prioritet, uputivši me na Kamberovića.Ja tu nemam dileme, ovo je ispit za sjeničke vlastodršce i ukoliko nisu u stanju da zbrinu petoro mališana, odmah treba da podnesu ostavke jer to je njihova lična karta. Zar je moguće da na Pešteri od 63 kvadratna kilometra, nema slobodna tri ara za ove nesrećnike. Molim sve časne Pešterce da se udružimo i zajedno pronađemo plac gde ćemo skućiti Milicu, Dragana, Marka, Martina i Saru to im dugujemo kao ljudi, i ja verujem da ćemo to uspeti sa čestitim Sjeničacima a lokalna vlast neka se postidi jer ovim je pokazala da ih narodna muka ne zanima”, kaže Gvozden Nikolić koji je o ovaj porodici nedavno zabeležio potresnu reportažu.

PP Media i GZS