U Priboju novih 50 parking mesta

Priboj – Lokalna samouprava nastavlja akciju uređenja međublkovskih prostora, kultivisanjem zelenih površina, izgradnjom pešačkih staza i modernih saobraćajnica, kao i novih parking mesta.

Novi parking prostor u Priboju, foto: Opština Priboj

Ovih dana privode se kraju radovi na uređenju dva takva prostora, i to u samom centru Novog Priboja.

Prostor iza Samačkog 1 i PU „Neven”, umesto dosadašnjeg makadama, lokvi tokom kišnog perioda, odnosno, prašine u letnjem periodu, sada je moderno uređen i asfaltiran.

Stanari Samačkog hotela sada imaju adekvatan prilaz sa svojim atomobilima, kao i omogućen ekonomski prilaz centralnom dečjem vrtiću, obližnjim trgovinama i lokalima. Asfaltirana je i saobraćajnica, krak Pionirske ulice, pešačka staza, a uređeno je i više od 30 parking mesta.

Sa druge strane Nemanjine ulice, ispod Zelene pijace i Samačkog hotela 2, takođe se privode kraju radovi na uređenju prostora između zgrada.

Pored novih parking mesta, pešačke staze između Nemanjine i ulice Vuka Кaradžića, urađene su i nove saobraćajnice i napravljen svojevrsni kružni tok, što će stanarima, pogotovu Samačkog dva, omogućiti prilaz automobilima, i u vreme dok je zabranjen saobraćaj glavnom Nemanjinom ulicom ,što do sada nije bio slučaj.
Veliki kontejner biće uklonjen sa zelene površine ,jer je urađen i poseban boks za smeštaj manjih kontejnera.

Asfaltiranje tog prostora očekuje se za koji dan, a sa praksom uređenja površina između zgrada nastaviće se i u narednom periodu.

Sredstava za uređenje međublkovskih prostora u Novom Priboju obezbedila je opština Priboj.

PP Media