U prijepoljskoj bolnici nepokretne bolesnike nosili na „rukama“, kanadska firma ugrađuje lift

Кanadska firma „MDG” finansiraće izgradnju lifta za potrebe Opšte bolnice u Prijepolju. Predmetna donacija je bezuslovna a prema ugovoru koji definiše realizaciju projekta, izvođenje radova trebalo bi da krene 22. aprila i da se završi za 45 kalendarskih dana.

Direktor Opšte bolnice u Prijepolju Zoran Drobnjak rekao je za agenciju RINA da će liftovi biti za hirurško i interno odeljenje.

„Objekti u kojim se nalaze ova odeljenja pravljena su u različitim vremenskim periodima i nisu planovima predviđali liftove. Potreba za njima i te kako postoji, jer smo za nepokretne i teške bolesnike morali da angažujemo fizička lica, civile, pošto nemamo bolničare, koji bi učestvovali u transportu. Samim tim bezbednost pacijenata je bila ugrožena jer su četiri čoveka ih nosila uz stepenice i niz stepenice”, rekao je Drobnjak.

Direktor Opšte bolnice u Prijepolju dr Zoran Drobnjak, foto: Rina A.Rovčanin

Prema njegovim rečima ovo nije prva donacija kompanije „MDG” jer kao društveno odgvorna to čini godina.

„Računarska oprema za pokretanje informacionog sistema u zdravstvenoj zaštiti je bio njihov poklon nama, a učestvovali su i u renoviranju porodilišta. Mi smo inače, zato što pripadamo Zdravstvenom centru Užice upućeni aktivnostima na njih. Ličnim kontaktima sa druge strane pokušavamo da nabavimo ono što nam je potrebno i neophodno za rad. Trenutno konkurišemo kod Ministarstva za nabavku jednog aparata za anesteziju, a od Vlade Japana smo dobili opremu za porodilište. Potrebno nam je za osnovnu elementarnu dijagnostiku i nabavka rengen aparata za snimanja pluća, jer zbog njegovog nedostatka pacijenti odlaze u Novu Varoš i Priboj. Za njegovu nabavku imamo obećanje i iz ministarstva zdravlja”, kazao je Drobnjak.

Rina i PP Media