U Prijepolju i Priboju spremno dočekuju zimsku sezonu

Prijepolje/Priboj – Zimske službe u opštinama Prijepolje i Priboj spremno dočekuju zimsku sezonu, zaključeno je sa na sednicama Štabova za vanredne situacije u ove dve lokalne samouprave.

Zimske službe spremne za zimu

Održavanje pet opštinskih kategorisanih puteva u Priboju u periodu od 1. decembra 2019. do 31. marta 2020. godine lokalna samouprava poverila je JP za održavanje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj koje je, po sprovedenom tenderu, sklopilo ugovore sa podizvođačima, navodi se na sajtu opštine.

Za ove namene iz opštinskog budžeta biće izdvojeno oko 2,5 miliona dinara, plus nabavka 140 tona kamenog agregata odnosno rizle, kao i nabavka 10 do 15 tona soli za potrebe naših sugrađana koju će prema dostavljenim spiskovima moći preuzimati naši građani, pre svega iz viših delova grada, verovatno već od ponedeljka 9. decembra.

Štab za vanredne situacije u Priboju

Opštinski štab u Prijepolju razmotrio je plan zimskih službi za 2019/2020 godinu kao i njihovu spremnost za realizaciju poverenih poslova. Razmotren je izveštaj o vodotokovima na teritoriji te opštine i preduzete preventivne i  na zaštiti ugroženih deonica od eventualnih poplava u nastupajućem periodu. Naloženo je JP  Putevi Srbija da ostvare uvid nad stanjem zaštitne ograde na mostu preko reke Lim kod železničke stanice u Prijepolju jer predstavlja opasnost za bezbednost učesnika u saobraćaju.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *