Uhapšen policijski general Slobodan Malešić

Prijepolje/Novi Sad – Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić uhapšen je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje na trgovinu uticajem. Ova informacija potvrđena je medijima u ovom Tužilaštvu .

Slobodan Malešić, foto: Tanjug

Malešić je prvobitno priveden u svojstvu građanina. Njegov status je prešao u status osumnjičenog i izdat je nalog za hapšenje za njega i još troje. Malešić je za načelnika postavljen 21. avgusta 2020. godine. 

Rođen je 29. jula 1976. godine u Prijepolju, a na Policijskoj akademiji u Beogradu diplomirao je 1999. godine. Radni odnos u MUP Srbije zasnovao je 1995, a u Upravi saobraćajne policije je proveo osam godina, gde je dogurao do zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije.  Kad je 2014. godine imenovan direktor policije Vladimir Rebić, Malešić je postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije, a onda je marta 2016. postavljen za načelnika u PU Kragujevac gde se zadržao do polovine septembra te godine, kad je postavljen za Rebićevog pomoćnika. U junu 2019. godine Malešić je unapređen u čin generala policije.

PP Media