Uhapšeno devet članova organizovane kriminalne grupe

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Pripadnici srpske policije u zajedničkoj akciji sa policijama i tužilaštvima Hrvatske, Slovenije, Holandije, Švajcarske, Austrije i Nemačke uhapsili su devet članova organizovane kriminalne grupe i još četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Ilustracija

Uhapšeni su državljani Hrvatske: S.P.(58), koji je organizator kriminalne grupe, M.P.(34), S.B.(52), D.B.(25), J.K.(39), D.S.(53) i Ž.B.(50), kao i slovenački državljani D.Ž.(34) i B.T.(46).

Oni se terete da su se bavili transportom i distribucijom opojnih droga iz Holandije u zemlje Zapadne Evrope, zatim u Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, kao i da su se bavili prodajom narkotika na teritoriji Hrvatske.

Policija je u ovoj akciji zaplenila devet kilograma kokaina, 4,2 kilograma amfetamina, tri litra baze za proizvodnju amfetamina, oko 6,4 kilograma marihuane i oko 30 kilograma takozvanog “miksa” koji služi za uvećanje mase narkotika.

Takodje, policija je zaplenila i tri luksuzna vozila sa posebno izradjenim prostorom za skladištenje narkotika.

Inače, u prethodnom periodu, uhapšene su još četiri osobe koje su, kako se sumnja, kupovale drogu od članova ove organizovane kriminalne grupe ili su koristili njihove usluge.

Tom prilikom, u Švajcarskoj i u Austriji uhapšeni su srpski državljani B.H.(46) i A.M.(43), u Sloveniji je uhapšen srpski državljanin D.M.(44), dok je hrvatski državljanin J.Ž.(38) uhapšen u Hrvatskoj.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, saopštio je MUP.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *