Umesto na moru sunčanje u Brodarevu, zarobljen voz sa 600 putnika

Prijepolje/Brodarevo – Međunarodni brzi voz Beograd-Bar stoji u Brodarevu sa oko 600 putnika zbog kvara na lokomotivi.

Foto: Facebook

Putnici voza čekaju u Brodarevu, iako je kompozicija već trebalo da stigne u Bar, zbog kvara na motoru voza, objavio je „Dan“. Kako navodi taj crnogorski medij, budući da je u pitanju međunarodni voz, zamena motora je u nadležnosti Republike Srbije.

„Mi imamo informaciju da je ta mašina u defektu i da neće biti u Bijelom Polju do 12 sati. Što se tiče putnika, nemamo informaciju da li će putnici biti autobusima prebačeni u Bijelo Polje“, kazali su iz „Željeznica Crne Gore“.

Kako dodaju, ne zna se koliko će vremena biti potrebno za popravku. „Mašina voza je u defektu i dok se odobri i zameni, da li će biti naša mašina ili iz Srbije, još se ne zna, ali budući da je u pitanju međunarodni voz, to je u nadležnosti Srbije“, navode iz „Željeznica Crne Gore“.

„Dan“ nezvanično saznaje da su crnogorske „Željeznice“ ponudile pomoć kada je u pitanju preuzimanje putnika u vozu, ali nema potvrde da li je ona prihvaćena, odnosno odbijena.

Na Fejsbuk stranici „Vozom kroz Crnu Goru“ objavljene su fotografije putnika koji su suncobrane i drugi plažni mobilijar koji su poneli na more iskoristili kao spas od visokih temperatura, a ni slutili nisu da će se sunčati u Brodarevu.

Kako Novosti javljaju, upravo je stigla lokomotiva na mesto gde je zaglavljen međunarodni brzi voz 433 kod Brodareva u kome se nalazi 600 putnika.

B92/PP Media