Uspešna promocija Prijepolja na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

U Beogradu je otvoren 40. Međunarodni sajam turizma, koji se ove godine održava pod sloganom „Odmor te čeka“.Tradicionalno, turističku ponudu opštine na ovoj manifestaciji predstavila je Turistička organizacija Prijepolja koja je na sajmu nastupila u sklopu turističke regije Zapadna Srbija i za sve posetioce štanda pripremila bogat sadržaj. Na centralnom predstavljaju održanom u petak, pored promocije turističkih znamenitosti akcenat je stavljen na Jadovnički ultramaraton. Pored brojnih posetilaca promociji je prisustvovao i predsednik opštine Dragoljub Zindović.

– Tokom polučasovne prezentacije predstavili smo samo jednu od manifestacija koja se održava u Prijepolju pod pokroviteljstvom Turističke organizacije, to je Jadovnički ultramaraton koji iz godine u godinu poprima sve veće interesovanje. Naša želja je bila da počnemo sa prezentacijom od najvećeg vrha naše sredine a to je Katunić koji se nalazi na Jadovniku, pa ćemo iz godine u godinu vršiti promociju i ostalih destinacija – kazao je nakon centralne promocije direktor TOP-a Nebojša Svičević i dodao da je prezadovoljan kako je sve proteklo, odazivom posetilaca, zatim i prijepoljaca koji su došli da podrže prezentaciju.

Ljudski potencijal, bogato kulturno istorijsko nasleđe koje ima ogromnu vrednost i koju opština prepoznaje i čuva i netaknuta priroda neki su od turističkih aduta grada na Limu smtra prvi čovek opštine Dragoljub Zindović.

– Prijepolje je značajno turističko mesto po mnogim kriterijumima i resursima. Turizam je mlada privredna delatnost kod nas i nije je lako razvijati jer je uslovljena i ostalim delatnostima, pre svih privrednim. Nažalost nemamo dovoljno stručnih kapaciteta koji bi razvijali turizam zbog vladine uredbe o zabrani zapošljavanja ali se nadam da će se i to promeniti i da ćemo moći da zaposlimo stručne ljude koji će plasirati na pravi način sve naše potencijale – istakao je Zindović.

On je kazao i da je nešto po čemu je Prijepolje poznato u celom svetu freska Belog anđela te da se ide u susret obeležavanju velikog jubileja osam vekova manastira Mileševe i da će to biti šansa za najveću promociju turističkih potencijala.

Turistička organizacija je za ovogodišnji Međunarodni sajam turizma pripremila različite brošure koje slikovito predstavljaju turističku ponudu Prijepolja.
PP Media