Uspešno završena Limska regata

Sa splava na Plavskom jezeru rafteri su u petak, 27. maja krenuli u avanturu niz Limske brzake. Na startnoj liniji regate bilo je 11 posada, a kroz cilj je prošlo 15 čamaca među kojima su bili rafteri iz Srbije, Slovenije, Austrije i Česke.
Na obali Plavskog jezera regatu je svečano otvorio predsednik opštine Plav, Orhan Šahmanović koji je rafterima poželeo uspešno putovanje. Manifestaciji je prisustvovala je i predsednica Gusinja, Anela Čekić sa saradnicima, kao i predstavnici turističkih organizacija Andrijevice, Berana i Bijelog Polja.
Jedan od osnivača regate Dra¬go¬ljub Si¬mo¬vić Simo, predsednik pla¬ni¬nar¬sko-sportskog kluba „Ko-lo¬vrat“ iz Prijepolja, po 17 put vodio je ovu ekspediciju, uz zadovoljstvo što, kako je istakao, ova regata sa sobom nosi posebne čari.
-Danas je ovo zadovoljstvo veće jer imamo i lepo vreme i povoljan vodostaj i to će nas sva tri dana pratiti. Siguran sam da nam predstoji samo dobar rafting i da će ovo biti regata za pamćenje, kazao je Simović, i naglasio kako mu je ipak žao što nema ekipa iz crnogorskih gradova.
Limska regata je od prošle godine uvela jednu malu novinu i svake godine ona ima svog kapetana. Kao najzaslužniji što ova manifestacija postoji, prošle godine za prvog kapetana bio je izabran upravo Simović. Ove godine kapetansku kapu i majicu dobila je Dragana Rakidžija, učesnica svih 17 regata do sada, a poklon joj je uručio predsednik SO Plav, Izet Hadžimušović. Poklon je donacija Turističke organizacije Kotor i direktora Mirze Krcić, koja je na ovaj način doprinela u organizaciji Limske regate.
Limska regata je avanutra duga 134 km koja više od deceniju i po označava početak letnje sezone u opštinama kroz koje Lim protiče i značajno doprinosi promociji njihovih turističkih potrencijala i afirmisanju raftinga. Ova sportsko-turistička manifestacija ima međunarodni karakter jer prolazi kroz gradove Crne Gore i Srbije.
Prvog dana vožena je deonica od Plava do Berana, u subotu je savladana deonica od Berana do Bijelog Polja, a poslednjeg dana, u nedelju, 29. maja vozila se etapa od Bijelog Polja do Prijepolja. “Limska regata 2016” završena je na plaži Petrovac gde je organizovan doček za sve učesnike.
PP Media