Vasiljević potpisao Memorandum o saradnji sa SKGO – Savez gradova i opština Srbije

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) održala je u Beogradu u Sava centru 46. Skupštinu, pod nazivom „Evropska budućnost lokalne samouprave“. Jedan od glavnih zaključaka ovog skupa jeste da se oko 70 odsto evropskih direktiva i zakona upravo odnosi na lokalni nivo, te da će najveći deo propisa Evropske unije sprovoditi lokalne samouprave u Srbiji. Nakon završetka Škupštine, predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević potpisao je Memorandum o saradnji sa SKGO – Savez gradova i opština Srbije koji podrazumeva pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja na realizaciji aktivnosti u okviru paketa podrške koje obezbeđuje projekat “ Unapređenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou”.

Memorandum o saradnji koji je potpisao Radosav Vasiljević, foto: www.ppmedia.rs

Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta lokalne samouprave u upravljanju resursima i podizanju kvaliteta koje pruža građanima uz poštovanje principa dobre uprave. Projekat koji je u toku realizuje se do 20. novembra 2019. godine, a sprovodi ga SKGO uz finansijsku podršku nemačke razvojne saradnje u okviru GIZ projekta “Podrška reformi javne uprave u Republici Srbiji”.

SKGO ove godine obeležava 65 godina postojanja i rada na unapređenju uslova funkcionisanja lokalne samouprave i kvalitetniji život građana u gradovima i opštinama Srbije.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *