Vasiljević: Uradili smo 30 km puteva, veliki planovi za sledeću godinu

Tokom ovogodišnje građevinske sezone u Novoj Varoši urađeno je 30 km puta vrednosti 200 miliona, pet sportskih terena, sređeni su sanitarni čvorovi u vrtiću, urađena je spomen soba Petru Bojoviću kao i spomenik poginulim ratnicima na trgu, rekao je predsednik opštine Radosav Vasiljević.

– Uložili smo mnogo i u OŠ `Živko Ljujić`. Kupili smo iz budžeta svu opremu za 12 učionica vrednosti 1,7 miliona dinara. Urađen je most u Bistrici, i infrastrukturno smo sva sela doveli u red – kaže Vasiljević dodajući da ih dogodine očekuju i krupniji projekti.

Predsednik opštine navodi kao najbitniji plan vodosnabdevanje Božetića, završetak puta od Branoševca do Zlatara, fudbalski teren za visinske pripreme vrednosti 30 miliona i trg u centru grada od 50 miliona.

– Sledeće godine ćemo malo više ulagati u grad, jer smo ga zapostavili. Mnoge bočne ulice koje do sada nismo mogli da završimo zbog imovinsko pravnih odnosa biće urađene. Rešavanje problema je u procesu i ove zime će se privesti kraju. Novovarošani ne zaslužuju da idu po blatu i zato će i najmanja ulica biti asflatirana – istako je Vasiljević za agenciju RINA i PP Mediju.

Veoma veliki projekat je i put prema Panorami u vrednosti od milion evra. Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš radovi su prekinuti zbog kraja građevinske sezone koji će biti nastavljeni na proleće, a zvanično otvaranje se očekuje na Dan opštine 2019. kada će biti otvoren i fudbalski teren na Zlataru.

Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš, foto: GZS

Prošle godine lokalna samouprava je opredelila 22 miliona dinara za održavnje puteva po selima, međutim to nije bilo dovoljno zbog obilnih prolećnih padavina koje su napravile velike štete. Tako da je treći rebalans budžeta bio neophodan.

– Radi se o nekih pet miliona koje smo uštedeli na drugim pozicijama, prebacićemo ih u odeljenje za projektovanje i investicije kako bi isplatili izvođače radova- navodi Vasiljević.

Potomcima Borisavljevića vraćeno je 750 hektara šume na Zlataru, prvi čovek Nove Varoši kaže da to ne predstavlja problem za ovu opštinu.

– Mislim da ćemo više dobiti nego izgubiti. Porez na šumu je hiljadu dinara po hektaru, tako da ćemo na godišnjem nivou dobijati 750.000 dinara. Takođe, mislim da ćemo se sa njima lakše dogovoriti, nego sa Srbijašumom, za prosecanje puta sa Golog brda ka Drulovićima, jer planiramo da izgradimo novu žičaru ili prenesemo. Nismo još napravio lični kontakt sa njima, ali bi trebalo uskoro, jer oni bez nas ne mogu funkcionisati kao ni mi bez njih – naglašava Vasiljević.
Izvor: RINA i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *