Veliki uspeh mladih prijepoljskih recitatora

Ovogodišnji učesnici 37. Okružne smotre recitatora iz Prijepolja dostigli su sami takmičarski vrh vrativši su se u svoj grad okićeni nagradama: čak sa dva osvojena „zlata“ i jednim trećim mestom.
Jana Rakonjac, učenica Prijepoljske gimnazije dobila je najvisočije ocene stručnog žirija i publike i ovojila prvo mesto u konkurenciji starijeg uzrasta govoreći stihove pesme „Čini mi se“ Nine Živančević.
„Običnim rečima rečeno“ Neira Hadžalić, iz OŠ VP Valter, briljirala je među učesnicima srednjeg uzrasta recitujući ovu pesmu Biljane Stanojević, dok je Azra Kahrović iz OŠ na Seljašnici, osvojila odlično bronzano mesto u istoj konkurenciji govoreći stihove „Ne volim“ Vladimira Visotkog.
„Naši recitatori su bili zaista izuzetni i svima je bilo jasno da neće ostati bez nagrada mada je konkurencija bila veoma jaka. Njihov izvanredan uspeh samo je još jedna potvrda da je Prijepolje rasadnik talenata i da se sa njima u školi ali i van nje istrajno radi kako na razvijanju ljubavi prema poeziji i književnosti tako i na negovanju lepog izražavanja, zadovoljno je istakla Sadija Hodžić direktorica Bibliteke Vuk Karadžić, pod čijim pokroviteljstvom i organizacijom je održana Opštinska smotra recitatora.
Na Okružnoj smotri recitatora učestvovalo je 58 takmičara iz deset opština Zlatiborskog okruga. Republičko takmičenje recitatora biće održano sredinom maja u Valjevu.
Izvor: polimlje