Vikend u znaku manifestacija

Prijepolje – Dragana Varaklić direktorica Turističke organizacije Prijepolja, najavila je na konferenciji za medije bogat program za naredni vikend. U subotu na Platou  Doma kulture okupiće se pčelari iz tri države u okviru manifestacije „ Med je lek za dug vek“, potom u nedelju od 11 časova biće održani skokovi u vodu na plaži Petrovac, a od 15 časova i 12. Limski darovi na obali kod Novog mosta u gradu.

Foto: A.Rovčanin

– U subotu 6. avgusta imamo tradicionalnu manifasticiju „Med je lek za dug vek“ koju organizaju pčelari sa svojim prijateljima i izlagačima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koja će početi u 10 časova sa izložbom meda i opreme, a na samom otvaranju će nastupiti mališani iz PU „Miša Cvijović“ sa  prigodnim programom, dok će u toku Sajma biti organizovana praktična obuka na temu „Organsko pčelarenje“ koju će prezentovati  prof.dr. Nemanja Nedić – kaže direktorica Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.

Ona navodi da je nedelja rezervisana za boravak na reci Lim.

– Nedelja 7. avgust, rezervisan je za boravak na Limu jer ćemo imati dve manifestacije od kojih prva počinje u 11 časova na plaži Petrovac a radi se o sokovima u vodu, Memorijalu Pajo Potežica koji se ove godine održavaju po 24. put. I ova manifestacija je internacionalnog karaktera jer nam skakači dolaze iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i sada imamo prijavljenih 15 takmičara – dodaje Varaklić.

Foto: A.Rovčanin

Vredne nagrade očekuju najbolje skakače.

– Mi smo obezbedili nagrade, i za ovu godinu  nešto malo ih uvećali, tako da će za prvo mesto nagrada biti 35.000 dinara, za drugo 30.000 a za treće 25.000 dinara, a pored toga skakačima se plaća svaki skok i svako predstavljanje. Stručni žiri će oceniti takmičarske skokove i proglasiti najbolje. Manifestacija na Petrovcu počinje u 11 časova prijavljivanjem učesnika i izvlačenjem startnih brojeva za redosled skokova, nakon čega kreće prva probna serija skokova, dok će u 13 časova početi zvanično finale skokova i ocenjivanje žirija i proglašenje najboljih – ističe Dragana.

Nakon skokova u vodu, u 15 časova počinju Limski darove, koje organizuje istoimeno udruženje uz podršku TO Prijepolje organizuje.

– Ovo će biti 12. put na kom ćemo uživati u takmičenju u spremanju riblje čorbe, dobroj svirci, vatrometu, lampionima želja i završiti do sada neviđenom atrakciom kod nas, koncertom saksofonista na obali Lima. Pozivamo što veći broj naših sugrađana da učestvuju i posete sve ove manifestacije i da zajednički uživamo u čarima leta u Prijepolju.- zaključila je direktorica Varaklić.

PP Media