Vozači na pola sata blokirali magistralu u Prijepolju

Protesti protiv poskupljenja goriva održan je u petak 8. juna u gradovima širom Srbije. Od 17 do 17i30 časova u blokadi je bio i magistralni put u Prijepolju kod Elektrodistribucije koji vodi ka Crnoj Gori. Nezadovoljni vozači organizovali su se putem društvenih mreža i na pola časa zaustavili saobraćaj. Blokada je izvršena samo nekih 100- tinak metara dalje od mesta gde su malinari četiri dana držali pod blokadom saobraćajnicu.

Organizatori blokade su na društvenim mrežama objasnili da se bore za usvajanje tri zahteva. Prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti brojku od 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin.

Prijepoljci na pola sata blokirali magistralu, foto: www.ppmedia.rs

Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akcizu koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači su se u svojim zahtevima osvrnuli i na vlasnike koji poseduju automobile na plin, i uvrstili zahtev da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Ko je organizator protesta u Prijepolju javnosti nije poznato.
PP Media