Vučić: Pokušaćemo da dovedemo investitora u Novu Varoš

NOVA VAROŠ – Predsednik Aleksandar Vučić u Novoj Varoši najavio je da će toj opštini biti rešen problem sa pijaćom vodom, da će se raditi na rešavanju problema sa strujom, I da će država učiniti sve da dovede jednog investitora za 500 novih radnih mesta.

Foto: A.Rovčanin

Aleksandar Vučić obišao je danas osnovnu školu „Živko Ljujić” u Novoj Varoši, koju pohađa nešto više od 500 đaka, a u čiju rekonstrukciju je uloženo 500 miliona dinara.

Pre godinu dana završena je rekonstrukcija kompletne škole, svih učionica, školske dvorane u okviru koje je renoviran i bazen koji će služiti za časove fizičkog vaspitanja i obuku, te biblioteke koja ima više od 15.000 knjiga.

Foto: A.Rovčanin

To je najveća investicija u opštinu Nova Varoš u poslednjih 50 godina, a predsednik Vučić je primetio da tako opremljenu školu nema ni Beograd.

Predsednik je domaćine u školi upitao da li su zadovoljni kako ona sada izgleda, na šta je dobio potvrdan odgovor.

Dodao je da je ostaje da se obnovi gimnazija u tom gradu, što će koštati između dva i 2,5 miliona evra.

Takođe, Vučić je istakao da je 180 miliona evra do sada izdvojeno za obnovu škola širom Srbije.

Vučić je obišao i novu biblioteku, a u školi su mu rekli da retko koja školska biblioteka ima toliki prostor i toliki fond knjiga, te da učenici „Živka Ljujića” zaista mnogo čitaju.

Mladi pesnik Borivoje Ilić, kojem su do sada objavljene tri knjige poezije, na temu života srpskog seljaka, uručio je svoju knjigu predsedniku na poklon.

Zahvalivši se Vučiću na poseti, Ilić je predsedniku izrecitovao stih pesme po kojoj knjiga i nosi naziv „Kaljavi sokak”, a koja, kako je rekao, govori o ministarki koja je iz kaljavog sokaka otišla u grad i postala ministarka, na šta se Vučić našalio:

„Samo sledeći put da mi kažeš koja je ministarka”.

Na ulazu u ovu novovarošku školu, predsednika Vučića su zajednički dočekala dvojica sveštenika – paroh pravoslavne crkve u tom gradu, protojerej-stavrofor Radmilo Janjić i muftija Ismet Bihorac.

Ispred škole, predsednika su dočekali direktor Risto Popović, predstavnici verskih zajednica, ali i veliki broj građana koji su predsednika pozdravili i transparentom na kojem piše „Nova Varoš je uz Vučića”.

Školu u Novoj Varoši sa predsednikom obišli su i ministar za poljoprivredu Branislav Nedimović, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Osnovna škola „Živko Ljujić”, koja je osnovana 1827. godine, jedina je škola u gradu Nova Varoš, a jedna je od šest osnovnih škola na teritoriji opštine Nova Varoš.

Godine 1957. prerasla je iz četvororazredne u osmogodišnju osnovnu školu, kada je i ponela današnji naziv po Živku Ljujiću, učesniku Narodnooslobodilačke borbe i narodnom heroju Jugoslavije.

Nova školska zgrada otvorena je 6. septembra 1975. godine, a tada je raspolagala sa 14 kabineta, savremenom fiskulturnom salom, dva sportska poligona, bibliotekom i devet pomoćnih prostorija.

PP Media