Za decu sa KiM besplatno zimovanje i vredni pokloni

Zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Damjan Jović i narodni poslanik Кrsto Janjušević posetili su u nedelju osnovce i srednjoškolce iz Goraždevca koji borave na Zlatiboru.

Jović je učenicima nižih razreda osnovne škole uručio rančeve sa školskim priborom, a starijim osnovcima i srednjoškolcima tablet računare koje je obezbedila Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

On je najavio da će deca školskog uzrasta iz Goraždevca, na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i nesebično angažovanje narodnog poslanika Кrsta Janjuševića, i deo svog predstojećeg letnjeg raspusta provesti na moru u Bečićima, uz plaćeni prevoz koji će obezbediti Кancelarija za КiM.

“Najveće je zadovoljstvo izmamiti dečiji osmeh, a danas smo ovde videli mnogo srećne i nasmejane dece. Zbog toga nam je srce puno i zato želim da zahvalim i kolegama iz Studentskog odmarališta koji su ovoj deci iz najizolovanije srpske enklave, čije detinjstvo i odrastanje nije uvek bezbedno, obezbedili besplatno zimovanje”, rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, Srbija ovakvim gestovima želi da deci iz Goraždevca makar malo ublaži teške okolnosti u kojima odrastaju i da ih uveri da o njima brine.

Janjušević je poručio deci iz metohijske enklave da su u centralnu Srbiju donela svetlost Visokih Dečana i Pećke patrijaršije.

“Želimo da deci iz naše južne pokrajine učinimo život boljim, da im izmamimo što više osmeha, da im pokažemo da ih Srbija nikada neće ostaviti na cedilu, jer Srbija postoji dok oni opstaju na svojim ognjištima”, istakao je Janjušević. On je danas u razgovoru sa decom saslušao njihove probleme, želje, ali i utiske o danima provedenim na Zlatiboru. Janjušević im je poručio da su “sva deca zlatna ali da su oni najzlatniji”.

U ime dece i nastavnika iz Goraždevca, nastavnik fizike i matematike Ljubiša Miljanović izrazio je zahvalnost na prilici da život u izolaciji na trenutak zamene lepotama Zlatibora, ali i na vrednim pokonima.

U organizaciji Ustanove studentskih odmarališta Beograd, 61 učenik osnovne i srednje škole iz Goraždevca, zajedno sa profesorima i nastavnicima, boraviće do 7. februara u Studentskom odmaralištu “Ratko Mitrović” na Zlatiboru.

PP Media