Za sanaciju makadamskih puteva u Prijepolju izdvojeno dodatnih 6,5 miliona dinara

Prijepolje – Prijepoljski većnici doneli su odluku da se za sanaciju šteta prouzrokovanih obilnim padavinama na nekategorisanim putnim pravcima obezbedi 6,5 miliona dinara, kao i Odluku o raspisivanju javnog oglasa za pribavljanje uređenog i izgrađenog građevinskog zemljišta za potrebe JKP Lim putem javnog nadmetanja.

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje, Draga Popadića, sva šteta nastala na nekategorisanim putnim pravcima biće sanirana u toku leta, ali građani moraju biti strpljivi-ali reč je o procesu koji zahteva vreme, sredstva su obezbeđena a javna nabvka tek treba da se raspiše.

-Mi smo imali i dve vanredne situacije- u jednoj je obezbeđeno preko sedam miliona da se saniraju štetne posledice, u drugoj smo iz redovnih sredstava čistili sneg. U poslednje vreme nismo proglašavali vanrednu situaciju, ali radovi su i te kako veliki i nismo mogli tekućim budžetskim sredstvima u iznosu od 4,5 miliona dinara da sanirati sve. Ono što smo sanirali, voda je odnela. Treći put smo uputili apel Vladi Republike Srbije da nam i oni pomognu sa sredstvima, jer imamo ih gde utrošiti, jer će i ovo što smo odvojili brzo otići- objasnio je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje

Popadić je istekao da će pri sanaciji prioritet imati putevi gde ima ljudi i gde se bave poljoprivredom.

PP Media