Za sedam godina plate u Priboju su se duplo povećale

Priboj – Nakon objavljenih podataka Republičkog zavoda za statistiku najveće prosečne neto plate u maju 2020. godine u gradovima na jugozapadu Srbije, isplaćene su u Priboju i iznosile su 48.052 dinara. Кoliko je ova opština napredovala u zadnjih nekoliko godina govori i podatak da je 2013. prosečna plata u Priboju iznosila svega 20.902 dinara, sedam godina kasnije duplo je veća.

Foto: A.Rovčanin

„Prosek plate je rezultat našeg opredeljenja da biramo investitore koji u procesu proizvodnje traže viši stepen znanja i stručnosti. Zato smo uz pomoć Vlade renovirali škole, pri kraju smo radova na Regionalnom satart ap centru, u Slobodnoj zoni otvaramo trening centar za deficitarna zanimanja, a već radi Visoka škola koja školuje buduće inženjere. Sve su to parametri koji govore da se u Priboju razvijaju obrazovani kadrovi, koji će raditi dobro plaćene poslove u svojoj opštini“, rekao je za RINU, Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Prvi čovek opštine Priboj, Lazar Rvović

Opština na Limu dolaskom novih investitora, nije više na rubu propasti i započela je svoj novi industrijski život. Građani žive bolje, ali i pored relativno dobrih statističkih podataka Priboj mora još da se razvija.

„U našoj opštini se nakon 40 godina gradi fabrika koja će zapošljavati 400 radnika. Sve je to dug proces koji ide u dobrom pravcu, ali još uvek nedovoljan da se zadovolje sve objektivne potrebe građana. Nadamo se da će se u narednom periodu, uz realizaciju brojnih projekata u Priboju živeti još bolje“, istakao je Rvović.

Rina i PP Media