Zamrznut štrajk radnika FAP, vlada danas imenuje rukovodstvo

Radnici pribojskog FAP-a zamrzli su štrajk, jer će vlada na današnjoj sednici imenovati novog direktora, izjavio je predsednik štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.
Mršević je Tanjugu rekao da radnici novu upravu očekuju u četvrtak popodne te da veruju da će uspeti da nastave poslovanje i posle 31. maja, kad država prestaje da ih štiti.
„Čim smo čuli da će vlada da izglasa odluku o novom menadžmentu, odlučili smo da zamrznemo štrajk“, naveo je on i dodao da radnici mogu ponovo da počnu štajk ukoliko vlada ne ispuni svoje obećanje.
Mršević je Tanjugu rekao da će, prema informacijama koje su dobili radnici, novi direktor FAP-a biti bivši direktor Industrije motora Rakovica Ranko Vuković.
Novi direktor FAP-a je Ranko Vuković koji na ovo mesto dolazi iz IMR. Njegov prvi zadatak je da u saradnji sa Ministarstvom odbrane dogovori proizvodnju novih i remont postojećih vojnih vozila.
U četvrtak je planirano da novi direktor o ovim planovima izvestiti radnike, koji su današnji štrajk zamrzli kao znak dobre volje pod uslovom da im se do 04. aprila isplati bar jedna zaostala zarada.
Da će FAP danas ili sutra dobiti novo rukovodstvo danas je rekao i premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete Obrenovcu.
Upitan da komentariše štrajk radnika tog kolektiva i njihove zahteve, a jedan se odnosi na izbor novog profesionalnog rukovodstva, Vučić je rekao da je taj štrajk potpuno besmislen, jer će novo rukovodstvo dobiti već danas ili sutra, te dodao da štrajkuje samo mali broj radnika.
Izvor: tanjug