Završen put od Pribojske banje do Jarmovca

Priboj – Kako je bilo i planirano nakon prošle godine završenih radova na putu Pribojska banja – Kokin Brod tokom leta počeli su i radovi na rekonstrukciji preostale deonice od Pribojske banje do Jarmovca, odnosno magistralnog puta Bistrica – Priboj.

Foto: Opština Priboj

U pitanju je deonica od 2250 metara koja je potpuno rekonstruisana i asfaltirana. Prvo je uklonjena stara, a potom postavljena potpuno nova noseća konstrukcija puta. Urađeno i pet cevnih propusta Fi 1000, od polovine trase ugrađen je i sistem za odvođenje površinskih voda,što je do sada bio veliki problem, a sanirano je i jedno klizište na ovoj trasi.

Sredstva su obezbeđena iz državne kase, a radove su u roku izveli neimari „Puteva Užice“, dok je rekonstrukcija sprovodena u okviru redovnog održavanja puteva u nadležnosti JP „Putevi Srbije“.

Foto: Opština Priboj

Potpuno novi put na staroj trasi, od Jarmovca do Pribojske banje, i dalje prema Kokinom Brodu, mnogo će značiti svim građanima Priboja, pre svega u kontekstu lakše komunikacije i boljeg korišćenja turističkih potencijala Pribojske banje, ali generalno i ostalih resursa opštine Priboj,kao i boljeg povezivanja, adekvatnom saobraćajnicom, sa ostatkom naše zemlje.

Na trasi sada potpuno rekonstruisanog puta od Jarmovca do Kokinog Broda, ukupne dužine 27 kilometara, preostaje da se završe još dva mosta, u centru Rutoša i preko Vraneškog potoka, neposredno pre Kokinog Broda, što se, takođe, očekuje narednih dana.

PP Media